Следвайте ни

Окончателно: Полицаят Качака от Трето районно остава в ареста

viber icon

Арестуваният полицай от Трето районно в Пловдив Атанас Качаков- Качака  окончателно в ареста. Това решиха магистратите от Апелативния съд в Пловдив, който разгледа искането му за по-лека мярка.

Адвокатите му поискаха "домашен арест", като тезата им е, че няма доказателства, че е извършител на престъпленията, в които е обвинен. По думите им, от прикуратурата се крепят единствено на показанията на отвлечения Фарук Манаф. 

Качаков не се яви в съдебната зала, като бе направена видеоконферентна връзка с ареста, където се намира в момента. Той също помоли магистратите за по-лека мярка и посочи, че не е извършил нито едно от престъпленията, в които го обвиняват. Заяви, че иска да се прибере вкъщи при детето си, тъй като било болно. 

Роднини на Качаков, включително и баща му, протестираха пред съда. Иван Качаков заяви, че синът му е обвинен несправедливо и е жертва на чистка и реваншизъм от служебното правителство. Твърди, че синът му бил използван като бушон. Той и останалите протестиращи заявиха отново, че искат да бъде разпитан като свидетел Стефчо Банков, бившият директор на "Вътрешна сигурност", който в телевизионно интервю каза, че върху него е упражняван натиск по случая и арестите в Трето районно. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Така така...

Така така...

20.06.2021 | 10:07

Ще му мине!!! Ще полежат ще попадне на хора и ще станат човек! Бяха се самозабравили!!! Така е правилно,да си малко от другата страна!!! А адвоката това му е работата!да лъже и да маже...повече от клиента..

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?