Следвайте ни

Окончателно: Черната вдовица и съучастникът й остават в ареста

viber icon

Апелативните магистрати оставиха в ареста Бойка Янушева, вдовицата на убития вафлен бос Георги Манчоров, и нейния съучастник Слейман Хамед. Те са обвинени за участие в мащабна схема за пране на пари чрез фишинг измами. 

Според прокуратурата двамата са извършили изпиране на пари чрез 17 банкови превода за общо около 0.5 милиона евро. Други 90 превода за милиони не са осъществени, заради блокиране на сметката.

По делото са разпитани 22 свидетели, събрани са множество доказателства. 

Съдът прецени, че  при по-различна мярка от „задържане под стража“ Черната вдовица и нейния съучатник с двойно гражданство - българско и ливанско, могат да се укрият. Срямо Янушева този риск се извежда от предишни нейни осъждания, а за Хамед - от честите му пътувания до Ливан, където би могъл да изчезне, тъй като има двойно гражданство. 

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Схемата за пране на пари бе разбита при мащабна акция на прокуратурата, БОП и ДАНС. Стана ясно, че Янушева е набирала социално слаби лица, на чието име регистрирала дружества и откривала поне по две сметки в различни банки. Точно през тези сметки се въртели "изпраните" пари. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?