Следвайте ни

Охранител към съпругата си: Ще те изпратя в ковчег при баща ти!

Мъжът я тормозел с години – връзвал я за леглото, пребил я с винкел, ръгнал я с вила, късал ѝ дрехите, опрял и пистолет в челото, изхвърлил я от кола в движение

viber icon

Жена от Карлово години наред търпи брутален тормоз от своя съпруг, но през миналата година чашата преляла, научи „Марица“ от свои източници. Жертвата на домашно насилие се обърнала към съда с молба за защита, който наредил на насилника да не припарва до нея. 

Двойката сключила брак през далечната 1987 година. Имат две деца, които понастоящем живеят във Великобритания. През 1990-а си купили апартамент в Карлово. 

Жената твърди, че тормозът започнал още 2-3 години след като като се врекли на вечна любов. От тогава живеела в непрекъснат страх от съпруга си, който наред с тежкия си характер, почти ежедневно употребявал алкохол и както в пияно състояние, така и когато бил трезвен, ѝ нанасял побои, тормозел я психически, наричайки я „курва, мастия, проститутка“, натяквал ѝ, че има връзки с други мъже, заканвал се, че ще я убие, ще я сложи в ковчег и други подобни. 

Съпругът  бил изключително ревнив, а тя не му давала никакви поводи да подхранва своята ревност, непрекъснато я тормозел, следял я, независимо дали отивала на работа или излизала да пазарува, или да се види с някоя приятелка. 

Жертвата описва тормоз от 2000 г., изразяващ се в душене, връзване за леглото, побой с винкел, нараняване с метална вила, късане на дрехите, опиране на пистолет в челото й и удари със същия. Споделила е пред съда и за по-пресните актове на домашно насилие. На 5 май миналата година я ударил с тава в гърба, вследствие на което ѝ били счупени два прешлена. На 4 август я изхвърлил от колата по време на движение. 

След последните травм жената ползвала отпуск по болест и била на лечение с лекарства. Нейното състояние обаче не попречило на мъжа ѝ да продължи я тормози. 

На 19 септември към полунощ, въпреки че трябвало да е нощна смяна, тъй като работел като охрана в поделение в Карлово, той се прибрал пиян. Жертвата спяла в кухнята и винаги на заключена врата, тъй като се страхувала от него. Събудила се от силното блъскане по вратата и от виковете му. Искал да му даде цигари. Тя му подала една цигара и се заключила. След малко пияният съпруг пак започнал да блъска по вратата, да се опитва да я отвори и да влезе. Наричал я курва и мастия, и се заканил, че ще я изпрати с ковчег при баща ѝ. От страх се обадила по телефона на неговия началник с молба за помощ. Той я посъветвал да позвъни на полицията. Обадила се на тел. 112 и след половин час дошли двама полицаи и предупредили ответника да спре. Уплашената жена ги помолила ги да го отведат, защото се страхувала от него, но те отговорили, че той е картотекиран при тях, тъй като се обаждала за помощ над 20 пъти, познават го много добре, но не могат да се намесят. 

След като си отишли, насилникът  продължил да беснее, да крещи, да се заканва, че ще я пребие, да плюе по вратата. 

Към 5 часа на 20 септември се укротил и заспал, но на следващия ден, отново в пияно състояние, ѝ се заканвал и я наричал с цинични думи. 

Психиката ѝ вече не издържала. Живеела в непрекъснат страх и под стрес. Винаги, когато била вкъщи се заключвала. Когато излизала навън се обаждала на приятелка да я придружи. Децата ѝ били травмирани и при всяко негово изстъпление били готови да си дойдат в България, за да я защитят. 

Многократно съпругата искала да се защити по съдебен ред, но се опасявала, че това още повече ще агресира и провокира половинката ѝ да ѝ посегне. Чувствала се безпомощна и отчаяна и в крайна сметка се решила на важната стъпка – да пиоска закрила. 

Пред съда насилникът оспорил всичко и твърдял, че съпругата ми си измисля всичко, защото ѝ попречил да отпразнува рождения си ден. Заради безсмислените ѝ обаждания в полицията и заради образуване на настоящото дело, той изгубил разрешителното си за оръжие и работата си.

 

В крайна сметка преди дни магистратите от Районния съд в Карлово наредиха да се издаде заповед за защита. Съпругът е задължен да не припарва до жена си, като ще трябва да плати глобжа и да поеме разноските по делото. 

Последната дума обаче ще има Окръжния съд в Пловдив, ако охранителят обжалва. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

да да ама не

да да ама не

05.01.2021 | 19:53

В знак на уплах се обадила на НАЧАЛНИКА му ???? Много интересно коя жена -съпруга звъни посред нощ на НАЧАЛНИКА на мъжа си ??? Ето къде бил ключа за състоянието на мъжа..Ревнив бил ..Явно има за какво Още по претиснително е че ПЕЕВСКИЯ па-рцал за манипулация и дезинформация наречен черневската МАРИЦА за пореден път не дава дума на ответната страна.Хвърля някаква клюка в пространството и хоп балъците хапят кукичката и почва се едно плюене по вечно виновния враг--МЪЖА...щото тя жената е беззащитна.....Тея проста-щини приоми са стари колкото света..дори стари колкото другата древна ЖЕНСКА професия==Проституцията

Отговори
3 7
истината

истината

05.01.2021 | 17:22

ЗНАЧИ В ТАЗИ СТРАНА НА КОЙТО МУ СЛАГАТ РОГА--ВИНОВНИ НЯМА--АКО ЗАПОЧНЕШ ДА ИСКАШ ОБЯСНЕНИЕ ОТ ПОЛОВИНКАТА СИ--ТОГАВА ИМА ВИНОВЕН----Е ЗАТОВА ЩЕ СЕ ТОПИМ КАТО НАЦИЯ БОЛШИНСТВОТО ЩЕ ХОДЯТ МОМИ ЕРГЕНИ РАЗВЕДЕНИ И РОГОНОСЦИ -А БРАТЧЕДИТЕ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ

Отговори
6 10
Anatema

Anatema

05.01.2021 | 17:18

TOZI MANGAL E OT BELITE - BOLGAR !

Отговори
10 1
Пзвенк

Пзвенк

05.01.2021 | 14:07

Не му става

Отговори
9 4
Иван

Иван

05.01.2021 | 13:45

И за чий ни е нужна тази статия? Абе жълт вестник да бяхте,щеше да сте по-качествени! Клюки,п.ростотии....не ставате! Много скоро ще изгубите и малкото си читатели

Отговори
28 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?