Следвайте ни

Огнен ад в сърцето на Централен Балкан: Пламъци унищожават розови и горски масиви

viber icon

Няколко огнища са пламнали от Розино до Клисура само в рамките на час този следобед, съобщиха за "Марица" очевидци. 

По думите им, има 6 пожарни в Розино, които се борят със стихията. В помощ на местните огнеборци от Карлово и Хисаря са изпратени техни колеги от Пловдив и София област. 

Пожар тръгнал от землището на село Розино и се е прехвърлил в гората. Високите температури са причина огънят да обхване и част от землището на град Клисура и село Христо Даново. В Клисура гори горски масив, а в Христо Даново - розов масив. 

В гасенето на огъня в Централен Балкан се налага да бъде включен и военен хеликоптер. Очаква се разрешение, след което да се предприемат гасителни действия от въздуха. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

интересно

интересно

02.08.2021 | 17:33

Доколкото ни е известно, у нас вече парни локомотиви не се използват. Откъде се пръкна гениалното обяснение, че е прехвръкнала искра от влака? Не казвайте, че народа е глупав /както казваше един крадлив управник/. Тъпите обяснения ги казвайта само на тъпите си началници!

Отговори
2 0
само пепел ще остане

само пепел ще остане

02.08.2021 | 16:49

Държавата изгоря.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?