Следвайте ни

Огнен ад в жилищна сграда в Пловдив! Евакуираха 12 души, сред които бебе на 4 месеца

viber icon

Огромен пожар пламна в пловдивската Шекер махала. 

Малко след 7.40 ч. днес в оперативния дежурен център на дирекцията е получено съобщение за пожар в триетажна сграда на ул. „Подрумче“ 32 в махалата. Незабавно към адреса са насочени четири противопожарни автомобила с екипажи на Трета и Първа РСПЗБН и на сектор СОД. 


На място служителите установяват, че огънят е тръгнал от първия етаж на кооперацията и започват бързи действия за евакуация на обитателите. Оказва се, че на последния етаж от пламъците са блокирани мъж, жена и двете им деца  - на 5 години и бебе на 4 месеца. 

Благодарение на професионализма на двама от огнеборците от Трета РСПБЗН – Димитър Христев и Петко Лазаров, семейството е изведено невредимо от апартамента на безопасно място. 

В 8.50 ч. пожарът е потушен напълно, а причините за него са в процес на изясняване. 


От името на ръководството на РДПБЗН – Пловдив, директорът комисар Георги Мангараков оценява високо проявената храброст и изключително бързата и адекватна реакция на всички служители, действали в изпълнение на своя дълг и спасили човешки живот.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?