Следвайте ни

Огнеборец №1: Пожари изпепелиха 1200 дка жита, спрете се!

viber icon

От началото на юли до днешна дата пожари са изпепелили към 1200 дка житни посеви в Пловдивско. За това алармира във фейсбук директорът на пожарната служба гл. комисар Георги Мангараков. 

"Въпреки предупредителните послания и материали в интернет, публикувани от служителите на РДПБЗН-Пловдив, продължават пожарите в житни посеви и площи със сухи треви. Те са на големи площи, разпространяват се с голяма скорост и трудно се овладяват", е написал той. 

Мангараков призовава:" Граждани, нека да опазим житото, с което се прави хляба ни. Бъдете бдителни и отговорни, когато ползвате различни огнеизточници. Пожарникарите са истински герои, защото гасят пожари, предизвикани даже и умишлено, при температури над 40 градуса на сянка. Помислете и за тях, защото и те са хора". 

И вчерашния ден не се размина без такъв пожар. 

Огнена стихия се развихри посред нощ в житен блок в пловдивското село Войсил. Това съобщиха за "Марица" от пожарната служба в града под тепетата. Огънят тръгнал малко след 22 часа снощи. След подаден сигнал на място веднага са изпратени три пожарни - 2 от Пловдив и една от Съединение, с общо 10 огнеборци. 

При пожара са унищожени 400 дка посеви пшеница, спасени са други 100 дка.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?