2374

Огнеборец №1 на Пловдив бесен - първи горски пожар за годината, 43 в сухи треви

Шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков се вбеси. Причината - първи горски пожар за годината и то още през февруари, преди да са се вдигнали градусите. Огнената стихия се разразила вчера, когато България се преклони пред паметта на Васил Левски. 


"В регион Пловдив направихме сефтето- първият за тази година горски пожар. Вероятно причинен от недобросъвестен човек или човеци. Очаквах го, само трябваше да се предположи през кое време на годината. Е, може би не е случайно, че избраха тази злокобна годишнина (бел. ред. от гибелта на Апостола) и този ден, но фактът си е факт. Въпросът ми е "Защо?".

Защо трябва с лекота да драснеш клечка кибрит и да я хвърлил в сухата трева и от там да се опожари 30 дка млада борова гора? За информация на всички ви - само за петък и събота пожарите в сухи треви в областта са 43. Направете така, че всеки да бъде в помощ на органите на пожарната и да съобщава, когато види подпалвачи. А те са навсякъде- в горите, полята, между домовете (къщите ви)", написа комисар Мангараков в социалните мрежи.


И призова: "Нека заедно си помогнем, защото пожарът не избира свой-чужд". 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
хронично

хронично

20.02.2023 | 09:54

Това само доказва, че връзката Елешница и Левски е особенна.Пожарът до с.Елешница се случва само 8 дена след пожара на фермата между Банско и Добринище, при която изгоря пастира с прякор Вълка, заедно с 13 от неговото стадо. А пастирът също бил от Елешница, въпреки че там не знаели много за него. А защо събитията свързани с бившето Илиопол са от 41-я ден и от фалшивата дата на обесването на Апостола, си отговорете сами. А кои са човеците загубили човешкия си образ, които отново поставят на въжето 13-я Апостол, също не е трудно да се досетите. Всичките до един се кичат с портрета му. Това са тези които действително са драснали клечката, каквото й кухи фрази да ви говорят. Господ да им прощава, защото не знаят какво вършат.

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?