2374
Следвайте ни

Огнеборци от Пловдив на екшън учение в Турция СНИМКИ

viber icon

Служители на пловдивската пожарна служба участват в полево учение за модули за гражданска защита на ЕС, което се провежда от 11 до 14 ноември в град Текирдаг, Турция. 

По време на съвместното учение представители на общо 13 държави ще проверят силите си в практическо занятие за реакция, координация и взаимодействие в случай на възникване на земетресение. Пожарникари и спасители ще обменят опит и ще приложат различни техники на търсене, спасяване и оказване на първа помощ в условията на тежкото природно бедствие.В състава на българската група има служители на пожарните в Пловдив, София, Плевен, Велико Търново, Габрово, Шумен, Хасково, Велико Търново, Монтана, а броят им е общо 50 души. Международните участници са подготвени за подобен вид мисии и са оборудвани със специализирана техника - за издирване на затрупани хора, видео и аудио уреди за отчитане на сърдечен пулс, топлинни индикатори и други, за да могат да бъдат максимално полезни. Съставът на модула е преминал предварително обучение за работа по механизма за гражданска защита на Европейската комисия.Съгласно европейските изисквания, част от служителите са завършили и специализирани курсове за комуникация и координация на тези международни екипи.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?