Следвайте ни

Офанзива за Великден! Полицията хваща в крачка всеки трети шофьор СНИМКИ

viber icon

Камери , патрулки и пътни полицаи контролират всички пътни артерии за празниците. За времето от 08.00 часа на 1-ви май до 04.00 часа на 2 май  са проверени 1505 коли, камиони и мотори и близо 1800 лица. Униформените са установили 1106 нарушения, което означава, че всеки трети е хванат в крачка. 

19 от проверените шофьори са с отнети книжки, а дерегистрираните автомобили са 33. За установените административни нарушения са съставени 238 акта, а наложените глоби по фиш са 259 броя.  15 са седнали те зад волана, след употреба на алкохол. В 5 от случаите техническото средство е отчело над 1.2 промила.  

Други двама шофьори са се намирали под въздействие на наркотични вещества към момента на проверките на пътя, а трима са отказалите да бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотици. 139 от проверените шофьорите са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска, за което е взето административно отношение.  14 са неправоспособните водачи, които въпреки, че нямат право да шофират,  са нарушили закона, рискувайки с поведението си живота и здравето и на останалите участници в движението. 

15 са били превозните средства, чиито водачи не са се съобразили със задължителното условие автомобила им да има застраховка гражданска отговорност, а в 66 случая са констатирани технически неизправности по проверените превозни средства.

С нередовни пътни документи са били 126 лица. Само 9 са случаите, в които шофьори са използвали мобилен телефон по време на управление, игнорирайки възможността да попаднат в рискова ситуация, породена от тяхното поведение зад волана.  Четирима водачи са си позволили да се  придвижват със спрени от движение МПС. 

За неправилно движение по пътното платно са санкционирани 12 от шофиралите, а за други нарушения-  135-ма. По време на проверките са заснети и 527 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове на  водачи и пътници са 67 броя, а общата им стойност възлиза на 5 450 лв., което показва, че нарушителите са свикнали да отлагат плащането на своите глоби.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?