Следвайте ни

Обвиниха онлайн търговеца за неплатени данъци, търгувал с GPS-и от Китай

viber icon

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на задържаният 28-годишен онлайн търговец за укриване на данъци от продажби на навигационни системи в интернет. 

От началото на 2018-а до края на февруари миналата година той е избегнал плащането на 180 000 лева данъци, като не е подал декларация и не е издал фактури или други счетоводни документи.

До момента е установено, че предприемачът купувал мобилни електронни устройства – навигационни системи за автомобили от търговски представители в Китай и Хонг Конг. Той получавал пратките на адреса си в Пловдив, като след това предлагал  GPS – системите чрез различни сайтове за продажби в интернет. 

Той не е издавал счетоводни документи, не е декларирал получените доходи от тези продажби  и в подадените декларации не е декларирал стойността на получената печалба.  По този начин е избегнал плащането на данъчни задължения в размер на 180 000 лева. Дейността си е извършвал чрез фирма, която по-късно прехвърлил на друго лице.

До момента по делото са извършени претърсвания в дома му и в гараж, в който ремонтирал устройствата при получена рекламация. 

Разпитани са свидетели, предстои назначаване на съдебно-счетоводна експертиза.

Спрямо 28-годишния пловдивчанин е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. За престъплението, за което е привлечен като обвиняем, законът предвижда наказание от 3 до 8 години затвор, както и конфискация на част или цялото имущество.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?