Следвайте ни

Обвиненият в изнасилване Пеньо Чешкия остава в ареста

Знаковият играч в ъндърграунда Пеньо Мангъров – Чешкия остава зад решетките на следствения арест до приключване на съдебния процес срещу него. Това реши пловдивският апелативен съд вчера, като само потвърди определението на предходната инстанция. Срещу Чешкия са повдигнати две обвинения – за отвличане и изнасилване на жена от Пловдив, станало в началото на януари 2019 година.

Мангъров настоя пред апелативните съдии за освобождаване под „домашен арест“. Той получи отказ, който беше обоснован с фактите, че и за двете тежки умишлени престъпления се наказват със затвор, като за отвличането се предвиждат от 10 до 20 години или доживотен затвор. Освен това от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Чешкия е съпричастен към престъпленията.

Съдиите споделиха доводите на окръжните магистрати, че е налице реална опасност при по-лека мярка от задържане под стража обвиняемият да извърши престъпление, тъй като зад гърба си има много престъпления, включително такива против личността, изнудване и принуда.

Определението е окончателно.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?