3906

Обучиха 100 униформени от Пловдив за екстремни гонки с джигити

100 униформени от всички подразделения в Областната дирекция на МВР в Пловдив са преминали обучение за екстремни гонки с джигити. Подобен тип курс за повишаване на професионалните умения за безопасно управление на патрулките при рискови ситуации се провежда за първи път в страната. Обучението бе поверено на многократния автомобилен шампион Илия Царски. Всеки един от униформените е преминал през семинара, разделен на пет части. Във всяка отделна част знания са придобили по 20 души. Те са влезли в ролята на ученици от сутринта до вечерта - първо са минали през теория, след което и практика с бързо, но разумно шофиране. "Всеки преминал курса получи сертификат за успешното обучение", каза пред "Марица" гл. инсп. Йордан Милушев от КАТ, който е сред обучените за екстремни гонки с джигити. 


Днес се проведе последният етап на обучението на писта "Дракон" край Калояново. на него присъстваха шефът на пловдивската полиция старши комисар Георги Чергов и директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков. 


Следвайки професионалните съвети, полицаите придобиха редица полезни допълнителни умения, които да гарантират сигурността им по време на работата - бързото адаптиране в определена сложна обстановка на пътя,  контрол над автомобила в лоши метеорологични условия, овладяване на волана при движение с висока скорост или изпълнението на трудни завои и резки маневри са част от практическите похвати, които усвоени по време на тренировките.


По думите на директора на ГДНП гл. комисар Атанас Илков подобна форма на професионална подготовка е изключително важна и полезна, за да гарантира живота и здравето на самите служители, както и на останалите участници в движението. Той изрази очакването си, че след очаквания положителен резултат от анкетирането на преминалите курса полицаи, инициативата ще бъде приложена и за останалите им колеги в страната.


Задоволството си от подобна форма за разширяване на познанията и уменията на служителите изрази и директорът на пловдивската полиция ст. комисар Георги Чергов, който пожела на колегите си случаите на рисково шофиране да са по-малко в ежедневието им.


Идеята за специализирано обучение на полицейския състав от ОДМВР – Пловдив възниква преди година, като продължение на подобна иновативна инициатива през 2018 година. Проектът се финансира от Фонда за безопасност на движението и е израз на един от водещите приоритети на ръководството на МВР за намаляване на пътнотранспортните произшествия и подобряване на пътната безопасност.

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
1912 кичука

1912 кичука

29.11.2023 | 10:10

ДА НАБЛЕГНАТ НА КНИЖКИТЕ И ДИКТОВКИТЕ, ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ПРОСТОВАТАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. ПРОСТОТИЯТА ИМ Е ВСЕИЗВЕСТНА - ЧЕТИРИМАТА ОТ ПОСЛЕДНАТА СНИМКА СА ТАКАВА КАРИКАТУРА - ДА ХОДЯТ ЗА УКРАЙНА. НА НИКОГО НЯМА ДА ЛИПСВАТ

Отговори
2 0
Свещена тъпотия

Свещена тъпотия

28.11.2023 | 22:30

Какви гонки, какви глупости? Повече от половината гонки завършват с катастрофи. Мислете за невинните граждани.

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?