46
Следвайте ни

Обучават пловдивски ученици по безопасност на движението в Деня без загинали на пътя

viber icon

Открит урок по безопасност на движението ще се проведе в ОУ "Васил Левски" в Пловдив. Събитието е от 11 часа утре, 21 септември, който се чества като Европейски ден без загинали на пътя. Урокът ще изнесе инсп. Ботьо Гиргинов от сектор "Пътна полиция", който има богат натрупан опит в подобни мероприятия. На събитието  ще присъства и областният управител Ангел Стоев.

В периода от 16 до 22 септември се отбелязват Дните на пътната безопасност. Част от тях е и традиционното издание Ден без загинали на пътя. Стремежът е в този ден да няма смъртни случаи по пътищата на страните в Европа.

Полицията е засилила контрола по пътищата, а специален акцент е поставен върху пешеходците – както да не бъде отнемано предимството им на пътя от страна на шофьорите, така и те самите да спазват правилата и да се движат само по позволените за това места.


Усилията на пътните полицаи са насочени и към недопускане на разсейване по време на шофиране - в българското законодателство не е позволено използването на телефон без устройство, позволяващо употребата му без участие на ръцете по време на управление на моторно превозно средство.  Обръща се внимание и на пешеходците – използването на телефон и на слушалки при пресичане на пътното платно не е забранено, но е опасно и е сериозен проблем за безопасността им.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?