Следвайте ни

Обрат! Съдът „уволни“ кмета на Калояново

viber icon

Сагата с кмета на община Калояново Георги Георгиев продължава. Административният съд в Пловдив излезе с решение относно отстраняването му от поста. Магистратите са категорични, че Георгиев няма как да заема поста с влязла в сила присъда. По тази причина отмени решението на Общинската избирателна комисия, която отказа да свали Георгиев от кметския стол и не прекрати правомощията му, тъй като не достигнаха гласове за мнозинство. 

Кметът на Калояново беше заловен да шофира след употреба на наркотици на 10 ноември  и прекара 24 часа в ареста. Постигна споразумение с прокуратурата за условна присъда само за 2 дни - 8 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години, както и отнемане на книжката за година и половина. 

Административният съд определи действието на Общинската избирателна комисия в Калояново като грубо нарушение на закона и нареди в рамките на 2 седмици процедурата, която е по закон, да се спази, а именно да отстрани Георгиев.  

Решението може да се обжалва пред  Върховния административен съд, който вероятно ще има последната дума. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?