2374
Следвайте ни

Обрат: Димитър от Велинград, който бе с COVID-19, отива в затвора за 3 години

viber icon

Историята на Димитър Велев от Велинград, когото искаха да задържат многократно по време на карантина, завърши с присъда.

Магистратите от Районния съд признаха мъжа за виновен, заедно с двама негови съучастници, в измама. Димитър получи едно общо най-тежко наказание в размер на три години затвор, както и конфискация на ¼ от имуществото му, във връзка с две измами - тримата заблуждавали хората, че ще им дадат заем в желания от тях размер,  но при условие като гаранция те да прехвърлят собствеността на техните собствени или съсобствени недвижими имоти.

Наложеното наказание зад решетките е постановено да се изтърпи при първоначален общ режим. Така мярката му "подписка" е изменена в "задържане под стража". 

Двамата му съучастници - П.Г.П. и П.В.В. получиха съответно две години условно и три години затвор при първоначален строг режим, като е потвърдена взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На тримата е забранено да напускат пределите на страната. Велев и аверите му могат да обжалват присъдата в срок до 15 дни пред Окръжния съд. 

Както "Марица" първа съобщи, казусът "Димитър" започне с опит за арест докато той е под карантина. Той се свърза с медията ни, за да сигнализира, че е с положителен тест, не се явил на делото срещу него, но предоставил необходимите документи и уведомил надлежно съда. На самото заседание съдията променя мярката на Велев от "подписка" в "задържане под стража", заради неявяването му. Следват няколко опита да бъде задържан, но адвокатът му се намесва. Решението за арест е отменено. Но това продължава само няколко дни. След изтичане на карантината, вчера Велев бе изправен пред съда. Днес вече е факт и наказанието му. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?