71
Следвайте ни

Обявиха защо кандидат-депутат от "Столипиново" бе в полицията

viber icon

Кандидат-депутатът от "Столипиново" Кольо Костов, който е последен в листата на ГЕРБ за Пловдив-град за предстоящите избори, вчера бе призован в сградата на Шесто районно, за да подпише протокол, че няма да извършва предизборни нарушения. Самият Костов се оплака по местни медии, че дори и близките му трябвало да ходят до полицията за същото нещо. Оказа се обаче, че синът му е заподозрян за купуване на гласове за вота на 4 април и е свързан с дограмаджията от същия квартал, който бе арестуван в началото на юли. Според информацията, синът на кандидат-депутата е помагал с раздаването на парите за гласове. Това все още обаче не е доказано. 

Още вчера "Марица" потърси за коментар директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Димитър Балев, който посочи, че това е рутинна полицейска дейност спрямо лица, за които е получена информация, че ще извършат изборно нарушение. 

"Ако хората, които бъдат предупредени от служителите на реда да не извършват изборни нарушения, реално не смятат да го правят, тогава няма от какво да се притесняват. Това е част от превантивната дейност по повод предстоящите избори и изпълнение на задълженията на полицаите по Закона за МВР,. В никакъв случай не е насочено към ограничаване на изборните права и агитацията", каза ст. комисар Димитър Балев. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?