Следвайте ни

Обирджийките от Асеновград - съквартирантки без пари за наем

viber icon

Двете дами, които тази сутрин инсценираха обир на бензиностанция край Асеновград, са били съквартирантки и им трябвали пари да си платят наема. Това съобщиха преди минути от Районна прокуратура в Асеновград, като потвърдиха новината на „Марица“ от сутринта за извършеното нападение.

По последни данни от обекта на „Петрол“ по пътя към Бачково са били задигнати 3374 лева. За срок от 24 часа са задържани две жени за престъпление по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс - отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Ето историята с всички детайли, които разпространиха от прокуратурата.

Днес, 25 юни 2020 г,. около 4 часа сутринта, е бил подаден сигнал чрез паникбутон за извършена кражба от търговския обект на бензиностанция на изхода от гр. Асеновград в посока към с. Бачково, общ. Асеновград. На място пристигнал полицейски екип от РУ на МВР - Асеновград, като в помещението се намирала дежурната служителка, подала сигнала. Тя обяснила, че докато била зад касата, близо до рафтове с подредени цигари, в търговския обект влязла непозната жена с маска на лицето. Тя отишла в касовото помещение и оттам взела наличните пари, част от които били от оборота, или общо 3 374 лева.

Незабавно били проведени процесуално – следствени действия, в резултат на които се установило, че жената, която е влязла в търговския обект, работела преди на бензиностанцията. Според първоначалните данни, тя и дежурната служителка предварително се уговорили да откраднат парите и да си ги разделят. Двете живеели заедно на квартира, имали финансови затруднения. При извършено претърсване и изземване в жилището им е била намерена част от отнетата сума, като от нея липсвали 200 лева.. Двете жени, съответно – 37-годишната дежурна служителка и бившата й колежка, на 32 г., са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Асеновград, да бъдат привлечени като обвиняеми  по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс. Разследването по случая продължава.   

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?