2374

Обирджия се престори на майстор, нападна пловдивчанка в асансьор

42-годишен софиянец отива на съд, след като нападна и ограби пенсионерка в асансьор в Пловдив. Грозните сцени се разиграли на 30 юли миналата година. Тогава към 10 часа  90-годишна баба излязла от дома си, за да напазарува продукти от близкия зеленчуков пазар. През това време крадецът дебнел бил в района. Той живеел в София, но пристигнал по-рано в Пловдив, за да извърши грабеж.

Възрастната жена вървяла на единия тротоар, а 42-годишният се намирал на отсрещния. Когато тя тръгнала да се прибира към дома си, той я пресрещнал на входа. Обяснил й, че е майстор и работи на третия етаж. Двамата се качили в асансьора. При отварянето на вратата обаче, криминалният тип се обърнал към жената и издърпал със сила бижутата й – златен синджир и златна брошка, след което я блъснал към стената и избягал. Пенсионерката се развикала за помощ.  По пътя обриджията си сменил тениската, за да не бъде разпознат, качил се на влак и отпътувал за София. Впоследствие е бил установен и задържан от полицейски служители. Според експертизата стойността на отнетите вещи е 495 лева.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е от 5 до 15 години лишаване от свобода, като съдът може да постанови и конфискация на част имуществото на виновния. 

Към момента софиянецът се намира в затвора. Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?