Следвайте ни

Няма следа от избягалите затворници НОВИ СНИМКИ

viber icon

Все още няма следа от избягалите от затворническото общежитие в Стара Загора двама молдовски граждани - Александр Хаджи и Василе Морару.

В събота следобед те били на открития фитнес, счупили част от оградата и избягали в неизвестна посока. Веднага е обявена тревога и е започнала полицейска операция по залавянето им в цялата страна, която продължава и в момента.
 
Двамата са осъдени за разбиване на банкомати на 4 години и 8 месеца лишаване от свобода. Изкарали близо година в ареста на старозагорския затвор до получаване на присъдите си. Заедно с трети свой колега са преместени в затворническото общежитие от отворен тип, където прекарали 7 дни. Дни преди бягството са били посетени от техни близки, които им занесли багаж и малко средства.

От МВР призовават хората за съдействие и показват техни нови актуални снимки.
 
25-годишният Василе Морару е висок 176 см, с нормално телосложение, пъстри очи, бяло лице, светла коса и правилен нос. В момента на бягството е бил с къси панталони, бял потник и сини маратонки.

31-годишният Александр Хаджи е 173 см висок, с нормално телосложение, кестенява коса, бяло овално лице, кафяви очи и правилен нос. Има белег от срязване под долната устна. Бил е облечен с къси панталони и черна тениска. 

От полицията молят гражданите, които имат информация за тях, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. Анонимността им е гарантирана.

Молдовците бяха предадени на съд след като взривиха два банкомата в Казанлък и Стара Загора. От тях откраднали близо 90 хиляди лева. Първоначално те бяха осъдени на 7 години затвор, но след като признаха вината си и върнаха парите, присъдата беше намалена. До дни трябвало да бъдат преместени в София, за да си я излежат. 55 лишени от свобода са успели да избягат от затворите у нас за 5 години, по данни от 2018-та година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?