Следвайте ни

Заловиха 4-ма шофьори без книжка за денонощие в Пловдивско

viber icon

На четирима водачи без книжки се натъкна полицията през последните 24 часа. 

Водач на лек автомобил БМВ без книжка е установен при проверка на служителите на сектор „Пътна полиция“ - Пловдив. 36-годишен мъж от село Царимир е спрян на извънградски път. Справка в системата показала, че той е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от издаване на наказателно постановление за същото нарушение. Срещу извършителя на престъплението, който е задържан в ареста, е започнато бързо производство. Случаят е докладван на прокуратурата.

В хода на специализирана полицейска операция по линия “Опазване на обществения ред и безопасност на движението“ в село Житница пък е задържан 34-годишен водач, който също е неправоспособен. Служители на РУ-Хисаря спрели за проверка скутер „Райд Омен“, но установили, че двуколесното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Водачът на мотопеда е от Сопот, а в хода на действия е документирано, че превозното средство е с прекратена регистрация през декември 2018 година, а водачът не притежава и свидетелство за неговото управление. По случая е започната преписка с оглед събиране на достатъчно данни за извършено престъпление. 

44-годишен водач на скутер „Гариели“ от село Войсил е задържан в ареста на РУ-Труд за това, че управлявал нерегистрирано по надлежния ред превозно средство. Проверката е извършена на територията на село Бенковски, а справка в системата показала, че водачът е и неправоспособен. Случаят е докладван на дежурен прокурор, а за престъплението е започната проверка.

В РУ-Труд е задържан и още един неправоспособен водач на скутер. Автопатрул на управлението извършил проверка на територията на село Костиево. 31-годишен мъж от населеното място управлявал двуколесното средство без поставена регистрационна табела. Скутерът с марка „Ямаха“ бил с прекратена регистрация, а направената справка за водача установила, че той е неправоспособен. За същото деяние му е бил съставян акт за установяване на административно нарушение и има издадено наказателно постановление, но въпреки това той управлява превозното средство в едногодишен срок. Под наблюдение на Районната прокуратура в Пловдив е започната предварителна проверка за престъпление. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?