Следвайте ни

Новият апелативен прокурор на Пловдив: Не трябва да има недосегаеми!

viber icon

Новият апелативен прокурор на Пловдив се представи за първи път пред обществеността и медиите. Името му е Тодор Деянов. Родом е от Смолян, завършва висшето си образование, специалност „Право“, в СУ „Климент Охридски“ през 1998-а. 

Първоначално е работил като юристконсулт към общината и Областната дминистрация в Смолям. В съдебната система навлиза през октомври 2000 година. 

„Започнах като редови съдия в Районен съд-Смолян. През 2003-а бях избран за председател на съда. После имах мандат като заместник-председател, след това отново като председател и така до 2013 година, когато лятото се явих на конкурс за окръжен прокурор в Окръжната прокуратура в Смолян. Бях избран и в края на юли встъпих в смолянската пркуратура. Промяната за мен беше голяма, с оглед естеството на работата, която бях работил дотогава. Предизвикателствата бяха големи, трудностите също. Направих всичко възможно, за да оправдая доверието, което ми беше гласувано. През януари миналата година се явих за втори мандат. Бях гласуван отново и така до това лято, когато се явих на конкурс за апелативен прокурор в Апелативната прокуратура в Пловдив и бях избран“, разказа Деянов.

Той сподели още, че винаги е работил отлично с полицията и медиите и че не смята да променя подхода си. „Трябва да бъдем съюзници в борбата срещу престъпността“, категоричен е новият апелативен прокурор на Пловдив. 

Относно приоритетите в работата си, Тодор Деянов сподели, че не дели престъпленията на важни и маловажни. „Важна е гледната точка. За един дядо, който са го ограбили, неговото престъпление е най-важно, независимо от размера на сумата. Най-важният ми приоритет е  налагане и еднакво прилагане на върховенството на закона, спрямо всички. Недосегаеми не трябва да има, всички сме равни пред закона“, посочи той. 

Тодор Деянов подчерта, че ще работи приоритетно в няколко насоки – срещу битовата престъпност, срещу нарушителите на пътя и в резултат тежките ПТП-та, срещу наркоразпространението и корупционните престъпления, както и по посока на мерки срещу редицивистите, които са добре познати на органите на реда и извършват престъпление след престъпление. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ченге

Ченге

20.08.2020 | 12:08

Не пипнеш ли маминия и шайката му нищо не си направил.Ако свършиш тази работа тогава ще повярваме че няма недосегаеми.

Отговори
2 0
Ковидчо:

Ковидчо:

19.08.2020 | 15:00

Че не трябва да има - не трябва, ама има!

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?