Първо в "Марица": Нова жертва на измамничката с пенсиите в НОИ

Нова жертва на измамничката с пенсиите в НОИ се появи след старта на разследването срещу нея.

Както „Марица“ писа, бившата служителка на осигурителното ведомство в Пловдив Александрина Георгиева е завлякла държавата с над 3 милиона лева чрез фиктивни документи, изготвяни и подавани чрез частната й фирма за пенсионни услуги.

Вчера в отдел „Икономическа полиция“ под тепетата жалба срещу хитрата дама и мъжа й Лазар Лазаров е подал пловдивчанинът Петър П. Мъжът обяснява, че им е дал сумата от 8000 лева за закупуване на трудов стаж, който не му достига. 

Петър научил за фирмата на Александрина  „Най консулт“ от свой съсед, който бил ползвал услугите й. През януари т.г. той дал парите на ръка във фирмата, но срещу тях не му бил издаден никакъв документ. 

След като видял в вините за измамите на Гуоргиева и Лазаров, тъжителят направил справка в ТП на НОИ и разбрал, че между истинските му документи за стаж има и пенсионни удостоверения от “Булгарцветинвест” и ТКЗС в ликвидация с. Браниполе, в които осигурители той никога не е работил. 

След като разбрал, че е измамен, Петър П. Веднага подал жалба в Икономическа полиц;ия.

Материалите по случая ще бъдат прикрепени към делото за крупната измама.

Междувременно се разбра, че прокуратурата е поискала от съда постоянни мерки „задържане под стража“ за Александрина Георгиева, мъжа й Лазар Лазаров и дъщеря й Николина Георгиева зарази извършената измамав особено големи размери и подправянето на документи.

Заседанието на Районния съд в Пловдив е насрочено за 14,30 ч. днес.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?