49
Следвайте ни

Нова измама за точене на сметки: Преведи 1 лв. и спечели iPhone 12 Pro

viber icon

Нова измама за източване на банкови сметки е в ход. Този път зарибявката е с мобилния телефон iPhone 12 Pro. При работа с интернет се отваря непотърсена страница със съобщение, че вие сте сред късметлиите, които ще спечелят един от последните модели на Apple.

Условието е да участвате в кратка анкета за годишно проучване на браузера, което се прави на 21 октомври  за потребители от Пловдив, както и да се плати 1 лв.  На същата страница е посочено, че редовната цена на  iPhone 12 Pro/който е модел 2020 г./ е 2199,99 лв. , както и имена и снимки на потребители, изразили радостта си от подаръка във Фейсбук. 

Който се хване на въдицата, и последва „натиснете тук“, отива на друга страница. Ако попълни името си, мобилен номер, точен адрес, както и номера на банковата си карта / кредитна или дебитна/ и трицифрения код, пада в капана. 

Първото съмнение за измама идва от разликата в цената на  iPhone 12 Pro, която на втората страница не е 2199,99 лв., а 2695 лв. Проверката във Фейсбук е другото доказателство. Нито един от посочените 11 профила в социалната мрежа, които уж са спечелили мобилния телефон,  не съществува.  

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ами като има

Ами като има

21.10.2021 | 16:50

Т. ъ п. и. наивници така ще е...!!!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?