Следвайте ни

Нов удар срещу похитителите на 16-годишен ученик на Гребната база

viber icon

Християн Кочев и Кристиан Панайотов, които през май отвлякоха 16-годишен ученик от Спортното, опитаха да излязат от ареста. 

Апелативния съд обаче поряза мераците им за по-леки мерки за неотклонение и ги остави зад решетките. 

Мотивите на магистратите са, че няма нови обстоятелства по делото, които да послужат за облекчаване на ежедневието на младежите. 

„Намерените хладни оръжия в жилището на Кочев водят до извода, че той е агресивен и е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение има риск да извърши престъпление. Панайотов е обвинен, че е извършил отвличането на пострадалия в изпитателния срок на негово друго осъждане, което навежда на извода, че и за него има опасност от извършване на престъпление при по-лека мярка“, гласят още мотивите на съда. 

Припомняме, че отвличането стана на 21 май с лек автомобил. Похитителите закарали ученика на Гребната база, където започнала гавра. Накарали го да се съблече гол и снимали с телефон видео клипчета, с  които Кочев го изнудвал за пари. 

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста и съдебната зала. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?