Следвайте ни

Нов удар по цигарената мафия в Пловдив: Арестуваха украински бизнесмен

viber icon

Полицията в Пловдив е арестувала 49-годишен бизнесмен по съмнения за участие в цигарената мафия. Мъжът е украинец, женен за българка. Той има фирма за търговия и рециклиране на машини за тютюнопроизводство и цигарени изделия в Пловдив. Според източници на "Марица" базата му се намира на "Кукленско шосе".

Атаката срещу украинеца е била извършена още през март. Все още обаче текат експертизи на задържаната в халетата на "Таби" техника. Проверките са назначени от прокуратурата, като досега акцията не е била оповестявана.

Предполага се, че дейността на фирмата е служила за прикритие на оборудване на незаконни фабрики за производство на цигари в България. Незаконните обекти бълвали изделия за милиони, ощетяван с много пари е държавният бюджет.

При специализираната полицейска операция са претарашени офиси и складове на фирмата на чуждестранния бизнесмен в Пловдив.

Открити и конфискувани са около 35 машини за производство и преработка на тютюн и цигарени изделия, както и много части и агрегати за машините. По наша информация всичко конфискувано се съхранява в Митница Пловдив.

Към момента митнически служители и експерти от тютюневия бранш извършват проверка за това дали машините на чужденеца са законни, какво е точно тяхното предназначение, от къде и кога са внесени в нашата страна.

Наскоро пловдивската полиция разби незаконни подобни фабрики и обекти в селата Калековец, Желязно и Цалапица. Беше установено, че в нелегалните цехове се трудят и работници от Украйна. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?