71

Нов протест пред съда срещу Маринашки, причинил катастрофа с две жертви

След тримесечна лятна пауза в Апелативния съд в Пловдив продължава делото срещу Петър Маринашки, който причини тежка катастрофа до Кадиево с двама загинали тийнейджъри - Тодор Бараков и Виктор Василев.

Последният епизод от съдебната сага бе на 7 юли, като магистратите трябваше да разгледат протеста на Маринашки, на почернените близки и прокуратурата срещу наложената присъда от 5 години затвор и 8 години лишаване от книжка. Едната страна пледира за условна присъда, а другата за максималното наказание, предвидено в закона.

В началото на заседанието съдия Крачолов прочете писмено становище на адв. Йордан Давчев, с което той се обосновава защо не присъства в залата. В крайна сметка счетоха посочените мотиви за отсъствието му за неоснователни и му наложиха глоба от 1000 лв. Това стана причина за отлагане на делото за 29 септември, четвъртък.  В коридорите на Съдебната палата почернените близки реагираха бурно на действията на защитника на Петър Маринашки. "Това е чиста гавра с паметта на децата ни", викаха те.


Делото ще се гледа от 13.30 часа в Апелативния съд, като по традиция час преди това почернените близки ще се съберат на мирен протест пред съда, за да отправят апел за справедливост и за сурови наказания за убийците на пътя. Те настояват за увеличаване на присъдата на виновния младеж, който се заби в дърво. Мелето с БМВ-то ковчег, шофирано от Маринашки, стана на 11 ноември 2020 г. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?