46

Нов метод: Пловдивски полицаи се сливат с трафика, за да ловят джигити

Пловдивски полицаи ще висят в задръствания, за да ловят нарушители на пътя. Новият метод за хващане в крачка на джигити се прилага в стартирала мощна спецакция на МВР на територията на Пловдив и региона. Операцията е във връзка с разпоредените от министър Демерджиев мерки за ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки катастрофи.  

Според предварително създадената организация ще се извършват проверки и по така наречения "линеен контрол". Това означава, че полицейските автомобили ще се движат в трафика и униформените ще наблюдават отблизо какво се случва по пътищата в и извън града. Те ще налагат санкции за всякакъв тип нарушения. В тази връзка в Пловдив ще има засилено полицейско присъствие, като на терен ще работят общо 16 патрулки.

По време на  обхода на най-натоварените булеварди и възлови кръстовища в Пловдив  екипите ще осъществяват завишен контрол над шофьорите.  Акцент в проверките е поставен върху управлението от шофьори без книжка, включително непълнолетни, ще се следи стриктно за употребили алкохол или наркотици. Със същите задачи в акцията се включват и максимален брой служители от районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ей индианци

Ей индианци

19.08.2022 | 15:34

Бре джигитите само с цивилни коли ще се оправят. Никога не знаеш тоя зад теб какъв е. А посмей да шарнеш. А с маркирани патрулки след 3 мин целия град ва знае къде сте.

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?