2374

Нов епизод на делото срещу Маринашки, близките на загиналите искат най-тежката присъда

Делото срещу Петър Маринашки се прехвърли за 2023 година след като Апелативният съд го отложи в началото на декември. На 9 февруари младежът отново ще застане на съдебната скамейка, за да отговаря за смъртта на двете момчета - Тошко Бараков и Виктор Василев, причинена при тежката катастрофа до Кадиево през ноември 2020 г. 

Припомняме, че Маринашки получи наказание от 5 години лишаване от свобода, както и забрана да шофира в рамките на 8 години. Прокуратурата, самият обвиняем и близките на загиналите младежи обаче не останаха доволни от присъдата на окръжните магистрати и я обжалваха. Маринашки и защитата му искат по-леко наказание, а държавното обвинение и роднините на жертвите - възможно най-тежкото.

Пред съда адвокатите на шофьора, управлявал БМВ-то ковчег посочиха, че повреда във возилото е станала причина за жестоката катастрофа. На последното заседание обаче вещото лице Стефан Мутафчиев разби на пух и прах тази версия. В залата бяха разпитани състудентка на Маринашки, също полицай Теодор Мицкулев - един от първите, отзовали се на мястото на инцидента на 11 ноември 2020 г. 

В крайна сметка Апелативният съд отложи делото за катастрофата край Кадиево за 9 февруари от 13.30 часа. Причината бе неявяването на двете вещи лица, изготвили съдебната химикотоксикологична експертиза на Маринашки. Защитата настоя те да бъдат изслушани и да имат възможност да задават въпроси.  

Час преди делото близки и приятели на загиналите момчета отново ще излязат на мълчалив протест пред Съдебната палата с искане за справедливо наказание за виновния шофьор. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Симо

Симо

05.02.2023 | 21:43

Ще пада под масата това мамино синче

Отговори
1 0
Асан

Асан

05.02.2023 | 15:59

Това бебче ще търка пода на задна само да доде

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?