Следвайте ни

Николай трепал жена си с бой на почивки, оставиха го в ареста

viber icon

Пловдивският Окръжен съд не прояви милост и преди минути взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Николай Наков.

Спрямо 47-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че в периода от 28.07.2021 г. до 29.07.2021 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил 37-годишната си съпруга Мария Накова – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Николай е извършил престъплението, в което е обвинен. Според първоначалните данни двамата съпрузи често употребявали алкохол, а в дома им в „Изгрев“ имало ежедневни скандали и побои.

В сряда отново се запили, а Николай започнал с юмруците от сутринта, като продължил с боя до следващия ден. От многобройните наранявания жената издъхнала.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност обвиняемият Н. Н. да извърши друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 5 август 2021 г. от 10.00 часа

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Някой

Някой

30.07.2021 | 15:01

Връщане на смъртната присъда е належащо!

Отговори
6 0
доживот

доживот

30.07.2021 | 14:07

и да го превърнат в булка да види какво е да си от другата страна

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?