Следвайте ни

Невинен! Оправдаха рейнджъра, заклал полицай заради жена

viber icon

Командосът ст. сержант Ангел Желязков, който през май 2018 г. уби с нож сопотския полицай Добромир Лазаров и получи присъда от  4 години и 3 месеца затвор в Пловдивския военен съд, е оневинен.

Той обжалва наказанието си пред Военно-апелативният съд, където го оправдаха и отмениха изцяло присъдата му.

Решението не е окончателно - то може да се обжалва пред последната инстанция, която е Върховният касационен съд.

Според магистратите от Военно-апелативния съд Желязков е действал при самоотбрана, както от началото твърдеше неговият защитник в Пловдив адвокат Красимир Елдъров.

Разноските, направени по делото, включително за адвокатски хонорари, остават за сметка на държавата.

Трагедията между войника от 68-а бригада Специални сили и полицая станала заради 32-годишната дознателка в полицията в Карлово Люба Алексова. Двамата мъже живеели с нея без да са чували един за друг. Дамата работела в Районното полицейско управление в Карлово като всеки ден пътувала от Пловдив дотам и обратно.

По това време живеела с Ангел, който обаче често отсъствал заради мисии в чужбина. Алексова се сближила и със своя колега Лазаров, който работел като полицай в Сопот. Не му казала обаче, че живее с военния. Във фаталната вечер полицаят Добромир изчакал на паркинг между блоковете на бул. „Ал. Стамболийски” Ангел и Люба. Там се на хвърлил върху рейнджъра, който извадил черен двуостър нож. Адвокат Елдъров доказа, че става въпрос за неизбежна самоотбрана, тъй като сопотският полицай тежал 110 килограма. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?