46

Неописуема радост за Машора! Името му вече не свети в червено в МВР

Окончателно приключи сагата с Тошко Тодоров - Машора, който бе арестуван в събота край Бургас. Окръжният съд в морския град днес се произнесе по Европейската заповед за арест, която бе активна в масивите на МВР, въпреки че миналата година пловдивските магистрати излязоха с решение по казуса. В крайна сметка развоя на събитията за Машора и семейството му е добър - досъдебното производство е прекратено. Причината е, че то е огледално на образуваното през миналата година в Окръжния съд в Пловдив, каза пред "Марица" неговият адвокат Гънчо Гънчев. Освен това съдът се позовал на фундамента в европейското правораздаване - Non bis in idem, който гласи, че никой не може да бъде съден два пъти за едно и също нещо.

От Министерството на правосъдието са уверили адв. Гънчев, че вече е изпратено към гръцката страна решението на окръжните магистрати в Пловдив, постановено през ноември миналата година. В резултат на това името на Машора вече не е с червена бюлетина, а свети в зелено, което означава, че мъжът от Столетово вече може да не се притеснява, че ще бъде задържан за трети път, пътувайки из България.

Припомняме, че Машора бе арестуван за втори път в събота, докато пътува заедно със съпругата и внучето си. Причината бе, че при проверката служители на реда установяват, че все още е в сила европейската заповед за арест и искането за екстрадиция от гръцка страна.

Първият път Тошко Тодоров попадна в ареста по подозрение за подпомагане на нелегални мигранти. Няколко месеца по-рано той продал кемпера си, след което със същото возило край Драма са превозвани мигранти. Сагата продължи дълго време, като Машора го грозяха 224 години затвор според гръцкото законодателство. В крайна сметка магистратите в Пловдив отказаха да допуснат екстрадирането му в Гърция. Но през последната събота кошмарът се повтори. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
адв. Балтиев

адв. Балтиев

09.09.2022 | 18:18

Разгеле. На 9-ти септември 2022 дойде свободата за Машората.

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?