Следвайте ни

Не пуснаха от килията старец, блудствал с дете

Пенсионерът Касим Османов ще обжалва пред Хасковския окръжен съд

Обвиненият за блудство с дете 72-годишен пенсионер Касим Османов от маджаровското село Долни Главанак остава в следствения арест, след като Харманлийският районен съд отхвърли жалбата му за изменение на мярката за неотклонение от задържане под стража в по-лека.
Първоначално старецът бе арестуван с по-тежко обвинение, а именно, че е изнасилил 12-годишно момиче. Впоследствие обаче прокуратурата преквалифицира обвинението срещу Османов в по-леко - за блудство с малолетна. Ако вината на възрастния мъж бъде доказана впоследствие  пред съда, предвиденото наказание е от 2 до 8 години затвор.
Дядото бе арестуван през април т.г. и от тогава е в следствения арест. Според разследващите възрастният мъж заплашил с нож и завлякъл насила в къщата си детето, което играело пред дома му. Родителите на малолетната жертва са дървосекачи, които работили в района.
В началото на лятото Османов даде втора ДНК проба. Тя беше взета по искане на разследващ полицай от Харманли. Процедурата се наложила, след като бил смачкан етикетът с името на обвиняемия от първия тест, преди да бъде изследван. Тогава от задържания под стража дядо беше иззета епителна тъкан от вътрешната страна на бузата му.
Сегашното определение на районните магистрати от Харманли, с което се отхвърля жалбата на Касим, ще бъде обжалвано пред Хасковския окръжен съд, коментира защитникът на Османов - адвокат Добри Рангелов. Заседанието е насрочено за 7-и т.м./Марица

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?