Следвайте ни

Не е за вярване! Подпалвачът на таксита край Пловдив служител в охранителна фирма

viber icon

Подпалвачът Георги Шиков, който опожари 8 коли в пловдивското село Ягодово, е служител в голяма охранителна фирма. Това стана ясно на заседанието за гледането на мярката му за неотклонение, предаде репортер на "Марица". 

От държавното обвинение поискаха най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Причината - събраните доказателства, както и фактът, че подробно е разказал по време на разпита как е извършил палежа. 

В нощта на палежа Георги бил на работа със служебния секюрити автомобил. Вместо да изпълнява възложените му задачи, той тръгнал към село Ягодово. Слязъл от колата, а в ръката си носел запалителна течност. Залял една от жълтите коли, след секунди вече имало пламъци, а Георги изтичал към секюрити буса, качил се и избягал. 

Полицията го открила на следващия ден на работното му място. От фирмата, за която Георги работи, потвърдили, че е нямал работа в Ягодово, а е трябвало да бъде на съвсем друга локация. 

Адвокатът на Георги изтъкна, че голяма част от запалените коли не са били в движение, даже някои трябвало да отидат за скрап. Нарушени били и правата на подпалвача по отношение на задържането. 

Не става ясно дали в Шиков са намерени предмети за запалване. Взети са натривки, но дали има следи от петролни продукти или други запалими вещества, все още е под въпрос. "Прокуратурата се опира на показанията на двама полицаи. Решава, че всички други  доказателства нямат значение, а ще повдигне обвинения на база две мнения. Мисля, че обвинението е скалъпено. Сега тепърва ще търси доказателства, вместо обратното - след като събере необходимите доказателства, чак тогава да повдига обвинения", каза защитникът. 

Той настроя за по-лека мярка, това поиска и Шиков. 

Очаква се решението на съда до половин час. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?