49

Нападнатият адв. Левашки пред "Марица": Срещу мен стоеше изкривено от злоба лице с огромен камък в ръцете

Наистина се притесних и се изплаших. Срещу мен стоеше изкривено от злоба лице с огромен камък в ръцете. Това коментира пред "Марица" пловдивският адвокат Стефан Левашки, който тази сутрин бе нападнат и заплашен с убийство.Припомняме, че грозните сцени се разиграли към 06.30 часа, докато юристът разхождал кучето си Ринго. "Всички ни познават, и кучкари, и съседи. Никога не съм се карал или разправял досега с някого, заради кучето", посочи Левашки. Тази сутрин обаче по него захвърчали буркани и камъни. Нападателят бил агресивен тип, вероятно с психични отклонение. Крещял на Левашки, че кучетата "осирали" всичко и му забранил да разхожда четириногото в района. Това се оказва втора среща за адвоката и нервака. 

"Първият път, преди около два месеца, имаше пак заплахи и викове, но се разминахме с това. Тогава кучето подгони котка, която той храни. Казах си, че сме го ядосали. Пак ме гони тогава, но се появиха хора и избяга. Днес нямаше жив човек рано сутринта. И станах жертва на с нищо непредизвикана агресия", каза Левашки. 

"Наистина се изплаших да не си изпълни заканите и подадох сигнал в полицията. Попаднах на млад полицай, който каза, че ни вижда да разхождаме кучето всяка сутрин. Доколкото знам, има и други хора, към които въпросното лице е било агресивно. Не мисля, че е проблем районният полицейски инспектор да разпита наоколо.  Дори самият полицай, при който подадох сигнала, каза че много са зачестили проявите на агресия", посочи пловдивският адвокат. Той се надява полицията да реагира адекватно, преди да е станало твърде късно. Оцени новината

Оцени новината
2.8/5 от 13 оценки
2.8/5 от 13 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?