49

Нападнаха с камъни адв. Стефан Левашки, заплашиха го с убийство

Нервак нападна известния пловдивски адвокат Стефан Левашки, докато разхожда кучето си. Грозните сцени се разиграли около 06.30 часа тази сутрин. Всичко изглеждало нормално, докато не се появява агресивен тип, който напада Левашки. 

"Тази сутрин около 6.30 ч. поемаме с кучето ми Ринго на обичайната разходка. Пусто е в неделната утрин и аз го пускам отвързан да потича в междублоковите пространства. Забелязвам с периферното си зрение отново младия мъж, който преди известно време ни нападна, да храни пълчище котки. Ние преминаваме на около 100 метра от тях и си продължаваме по пътя. Ринго се облекчава два пъти, като аз му събирам изпражненията в торбички, които винаги нося в мен. В момента, в който сме в безистена на един блок, от където винаги преминаваме на път към кучешката поляна, чувам крясъци зад гърба си и току до мен се разбива стъклен буркан. Обръщам се и виждам агресивния млад мъж, който крещи по мен, че предния път ни се е разминало, но сега ще убие и мен и кучето ми. Аз се опитвам да го успокоя и го питам какво иска, вместо отговор той изритва два пъти кучето ми, което изквичава и избягва нанякъде. Опитвам се да тръгна да го търся, но получавам удар в гърба от хвърлен по мен голям камък", разказа адв. Левашки.

Мъжът продължил да върви след него и да се заканва, че ще го убие.  Крещял, че той живеел в този квартал и че адвокатът нямал право да преминава с кучето си Ринго от там. Съветвал го да го разхожда на кучешката площадка и сумтял, че четириногите осирали всичко и не можел да ги трае.

"Цял живот съм работил с агресивни хора, смятам, че имам изграден някакъв подход, за това запазвам относително спокойствие и го питам как аджеба да стигна до кучешката площадка, без да премина през квартала, вадя от джоба си и му показвам торбичките за акотата и му обяснявам, че току що съм ги събрал. Вместо отговор въпросния награби един голям камък вдигна го над главата си и ми заяви, че ще ми размаже черепа. Да Ви кажа този път наистина се уплаших, няма никой наоколо, човекът агресира все повече, а и определено е много по-млад и в по-добра физическа форма от мене. Едвам се измъкнах, но вече наистина не знам как и къде ще си разхождам кучето сутрин", коментира преживения ужас Левашки.

Този път подал жалба в полицията, която е само на 300 метра от местопроизшествието.

"Случих на много разбран и интелигентен млад полицай, който прояви разбиране и обеща да си свърши работата. Слава Богу, Ринго е интелигентно животно и се бе прибрал сам в къщи, но е много уплашен и се е свил в ъгъла. Не знам какво става, но е страшно вече. Пиша това тук и защото едва ли аз съм единствения нападан от този психически нездрав човек, от полицията призоваха ако има и други пострадали да подадат жалби, докато не е станало късно", завършва поста си известният пловдивски адвокат. 

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 8 оценки
3.3/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
38 коментара
Куче

Куче

20.03.2023 | 09:09

Намерете го този нападател и му насъскайте един Ротвайлер .... Щом обикаля кварталите ще му го осигурим .... Никаква полиция.... Трябва да се изкорми - Сега

Отговори
1 5
895

895

20.03.2023 | 11:05

По скро трябва да се отстрелят кучетата, бе миндил

Отговори
3 0
Ванката

Ванката

19.03.2023 | 21:52

Ами като си разкарва песа без повод... Други пък като ги разкарват с повод ги пуснали на 5м от тях да се разкарват и хич не им дреме,че може да изскочи на пътя. Левашки песът ти ако подгони моята котка такъв шут ще изяде,че ще прелети булеварда.

Отговори
8 3
Шубе...

Шубе...

19.03.2023 | 18:10

Атакааа ами той този Левашки точно такива защитава!? Кога взема хонорари може да го изкара светец е те тоя нападател...А в случая страх го хванало адвокатина ?! Шубето голям страх! Сега да ревне на заместника си Ванката Демерджиев да му осигури охрана докато разхожда кучето си ринго .

Отговори
13 1
Кольо Китаеца

Кольо Китаеца

19.03.2023 | 16:18

Грънча - водещ по ПОТ ТВ е завършил в азиатската столица Москва!

Отговори
2 5
защо няма тълпи шорошоядци доброволци за Украйна,

защо няма тълпи шорошоядци доброволци за Украйна,

19.03.2023 | 16:07

готови да умрат за европейските ценности и световната демокрация, мръсници?

Отговори
8 4
Хайде

Хайде

19.03.2023 | 15:59

Гласувайте за шорошоядците: ГЕРБ, ДБ, ПП и после запасняци за Украйна!

Отговори
7 4
Д@СкопимСкотПаси

Д@СкопимСкотПаси

19.03.2023 | 15:30

Преди малко от Дойче веле разгласиха важна новина за Владимир Путин.Путин е излетял без охрана със самолет, за да се предаде на "страшния съд" в Хага. Същата новина повториха и българските ке неф- медии.А аз мислех,че Путин ще изтреби до крак киевските фашаги,а подир тях ще погне и краварете за океана,които непрекъснато тропат пред вратата му в Москва.

Отговори
8 1
Пишман станах

Пишман станах

19.03.2023 | 14:45

Айде Руменееее фатмашко чедо ела да си платиш сметкатаааа с лихвитееее....

Отговори
5 6
д-р Радева

д-р Радева

19.03.2023 | 15:46

Пишман не си, кретенин си!

Отговори
3 2
Салвадор

Салвадор

19.03.2023 | 13:59

Левака отново е постъпил по женски. Големият бонвиван се е на.с.р.ал от шубе и е избягал при полицаите, които иначе обожава да обижда в съдебните зали. Да се моли лудият с буркана да няма по-луди роднини, че адвокатчето пак ще се върне към Перущица. Смях!

Отговори
20 4
Пишман станах

Пишман станах

19.03.2023 | 13:57

Нека да няма правителство и този път и фатмака Радев да продължи да управлява държавата към пропаста накъдето той я насочи. Уплаши се че Гешев го разследва за далаверите с Бобокови и срина държавата. Когато фалира държавата неговото служебно правителство да отиде тълпата да го изкара от президентството и да му потърси сметка. Сега се надява да се отърве но примката която сав си надяна на врата се затяга. Най страхливия генерал бой се от Русия. Това ли са смелите български генерали пу стахопъзльовци.

Отговори
5 8
Хах

Хах

19.03.2023 | 14:35

Ти в ред ли си. Къде видя политика в тая статия? Май тотално си изтрещял!

Отговори
7 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?