49

Нападнаха кмет на пловдивско село заради контейнери за смет

Кметът на пловдивското село Христо Даново Севдалин Янков е бил нападнат след спор за контейнери за смет. Грозните сцени се разиграли посред бял ден. Кметът бил заедно с работници на терен, които извършвали дейност по разчистване на незаконно сметище и поставяне на контейнери за смет. До тях спряла кола, а от нея изскочил агресивен жител на селото.

Той се приближил до Янков и на висок тон му потърсил сметка защо пред неговия дом няма поставен контейнер. Кметът му отговорил, че местата на контейнерите били предварително определени и няма как пред всеки имот да има такъв. Местният станал агресивен и започнал да отправя закани и заплахи към Янков. Опитал да започне и физическа саморазправа, но бил спрян от
намиращите се наблизо работници, както и от спътниците му в колата.

След като агресивният мъж си тръгнал, кметът на Христо Даново подал сигнал до полицията, тъй като нарушителят бил с криминалното минало, а той се стреснал от заканите спрямо него. Било образувано бързо производство по случая, разпитани са присъствалите на инцидента. Прокурор дал указания за прекратяване на производството и за съставяне на акт.

В крайна сметка магистратите наложили на местния глоба в размер на 200 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Пловдив. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Жителите

Жителите

27.03.2023 | 13:57

Пазарджик е заприличал на сметище

Отговори
4 0
свободия

свободия

27.03.2023 | 13:34

За тази смешна глоба доста кметове ще бъдат подложени в бъдеще на псувни и обиди! Няма вече никаква държавност!

Отговори
8 0
Мусорь

Мусорь

27.03.2023 | 13:25

Има такъв народ!

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?