49

Наказаха пироманка, подпалила беседка на Лаута

Тийнейджърка отнесе глоба, след като подпали беседка в пловдивския парк "Лаута". Момичето било заедно с двете си приятелки на шопинг в мола в кв. "Тракия". След това решили да посетят парка. Там седнали на беседка, на която имало пейки и дървена маса, като седели и разговаряли. В един момент тийнейджърката извадила два пакета със салфетки и решила да ги запали върху масата. В огъня добавила и пластмасово шише с вода. Пламъците се  уголемили, а дупката на масата ставала все по-голяма.

В същия момент през парка преминавал кметът на района Костадин Димитров. Той се възмутил от постъпката на момичето и се приближил. Поискал да се легитимират, като пироманката отказала. Тогава райкметът подал сигнал в полицията. Униформените се отзовали. Била образувана проверка, в хода на която станало ясно, че щетите са за близо 200 лв. 

Случаят бил докладван на прокуратурата, но оттам отказали да образуват досъдебно производство и изпратили преписката обратно на Пето районно.  Така спрямо тийнейджърката бил съставен акт. Съдът я глобил със 100 лв. Момичетата споделили, че и преди приятелката им палила разни неща. 

Случаят е от началото на миналата година, но преди два дни пловдивски съд се е произнесъл с решение. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?