Следвайте ни

Наказаха младежите, отвлекли и гаврили се с ученик на Гребната база

viber icon

Наказаха тримата младежи, отвлекли 16-годишен ученик и гаврили се с него в района на Гребната база, научи "Марица". 

Християн Кочев, Пламен Тингаров и Кристиан Панайотов са сключили споразумение с прокуратурата за присъди, след като са признали вината си. 

Магистратите от Окръжния съд са одобрили следните наказания за похитителите - 20-годишният Християн Кочев ще лежи 1 година и 11 месеца в затвора. Неговата присъда е най-голяма предвид, че бил основно действащи лице, бил е въоръжен, заплашвал е ученика с оръжие, изнудвал го е да му даде 1000 лв, за да не видят гаврите бял свят. Дори е откраднал телефона му. Утежняващо обстоятелство е, че Кочев е бил в изпитателен срок след друга присъда. 

Вторият от групичката Пламен Тингаров, който е на 23 години, се размина с условна присъда от 1 година и 5 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Третият Кристиан Панайотов ще лежи в затвора 1 година и 5 месеца, тъй като е участвал пряко в отвличането на 16-годишното момче. 

Пострадалият 16-годишен младеж и Кочев се познавали от училището, в което били в различни класове. На 11 май двамата се срещнали случайно. Отвлеченият бил с приятелката си. Християн се приближил към тях, като момичето било помолено да се отдалечи. След това започнал да нанася удари с отворени длани и юмруци по главата и тялото на 16-годишния. Заплашил го с нож и пистолет и поискал мобилния му телефон. Кочев проверил съдържанието и като забелязал наблизо преминаващи хора прекратил агресията си и се отдалечил.

 На 21 май Християн и аверите му се движели с лек автомобил „Фолксваген Голф“. Забелязали тийейджъра с приятелката му. Кочев слязъл от колата и се приближил към тях. Двамата младежи се отдалечили. Наредил на тийнейджъра да тръгне с него, иначе ще го набие. 16-годишното момче се подчинило, защото се притеснило, че може приятелката му да пострада. Двамата се качили в лекия автомобил. Там били и другите от групичката. Когато автомобилът тръгнал, 16-годишното момче се опитало да вика за помощ и да скочи от колата, но вратите били заключени. По време на пътуването бил заплашван с нож и пистолет от Кочев, който го удрял с юмруци по тялото. Всичко било заснето с телефон. Кочев свалил част от дрехите на младежа, а други срязал с ножа, като го предупредил, че трябва да му даде 1000 лева, защото ще му направи снимки  и ще ги изпрати на негови близки, както и че ще ги публикува в социалните мрежи. След това казал на шофьора Пламен Тингаров да спре на черен  път. Там зарязали тийнейджъра без дрехи, снимали го, накарали го да пие вода от локва. Кочев му казал, че от понеделник трябва да започне да му плаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.

Тримата си тръгнали, а тормозеното момче успяло да сложи част от разкъсаните дрехи и потърсил помощ от минаващи автомобили по близкия асфалтов път. Такава му била оказана от шофьор, като била уведомена полицията. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?