49

Наказаха фена на "Ботев", ранил полицай на дербито в Пловдив, търсят още хулигани

19-годишният футболен фен на "Ботев", който рани полицай с пиротехника по време на дербито със "смърфовете" на Лаута, вече се сдоби с наказание. Бе установено, че е изстрелял няколко сигнални ракети с помощта на устройство от типа „писалка”. След 24-часовия полицейски арест, му е съставен акт. Случаят е докладван на дежурен районен прокурор и с решение на Районния съд на запалянкото е наложена забрана за посещения на спортни мероприятия за срок до 2 години и полагане на 60 часа общественополезен труд, съобщиха за "Марица" от полицията в града под тепетата. 

Служители на реда работят активно за установяване на самоличността на други извършители на противообществени прояви на стадион „Локомотив”. Преди началото на футболната среща бе извършено и обследване на прилежащата зона около стадиона, при което служителите откриха определено количество пиротехнически изделия, укрити зад входа на агитката на домакините.В одени от категоричната позиция за безкомпромисно прилагане на закона по отношение на всички, които нарушават обществения ред и мерките за охрана на всяко спортно мероприятие, криминалистите работят активно по снетите видеозаписи. Освен разпознаване на извършителите, допълнително са предприети съответни оперативни и издирвателни дейности, с цел установяване и на тяхната самоличност.

По предварителен план и с цел опазване здравето и живота на посетителите на стадиона, още преди старта на всяко спортно мероприятие се извършва стриктен контрол на посетителите на изградените входно-пропускателни пунктове на стадионите. С особено внимание се подхожда за недопускане на възможността да бъдат внесени спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, леснозапалими течности или други пожароопасни материали /включително факли/. През последните години, за противодействие на футболното спортно хулиганство и за установяване на нарушения в зоната на стадионите, се извършва и контрол чрез видеонаблюдение. Именно с помощта на осъществения видеоконтрол е задържан и 19-годишният зрител, съобщиха още от полицията. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.09.2022 | 18:46

това са Л У М П Е Н И не и Ф Е Н О В Е

Отговори
7 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.09.2022 | 16:38

НЯКОГА имашеИСТИНСКИ ФУТБОЛ ФЕНОВЕ сега ФУТБОЛЪТ е БИЗНЕС КОРУПЦИЯ ЧЕРНО ТОТО а БГ Х ФУТБОЛЪТ го съсипа БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ перуката а и БОБИ перуката заедно с КОЦЕ МАЦА бяха ТАНДЕМ в ЧЕРНОТО ТОТО например БЪЛГАРИЯ ЕСТОНИЯ З на 3 а днешните ФЕНОВЕ ги командват нечистоплътно ДУХОВНИ индивиди които ги нахъсват към бойща агресия чупене осакатяване при СОЦА това не е било така както е сега

Отговори
12 2
Готин

Готин

05.09.2022 | 16:57

Да ти пикам на соца, и на левите ти убеждения!!! Само такива чугунени кратуни ли се раждат в Козлодуй, или ти си изключение?!?

Отговори
8 9
ПЛОВДИВ

ПЛОВДИВ

05.09.2022 | 17:24

не си ГОТИН а ГОВ, Н ,О

Отговори
5 4
БОТЕВИСТ

БОТЕВИСТ

05.09.2022 | 18:44

НЕ СИ ГОТИН а си Л А Й Н О В О З Н А Р К О М А Н П И Я Н И Ц А

Отговори
3 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.09.2022 | 16:28

от тоз хулиган ЧОВЕК не СТАВА а става престъпник

Отговори
12 0
канар

канар

05.09.2022 | 15:25

Тоя 19 годишен пикльо, 7 дни по 8 часа и половина да монтира седалките, които изпочупиха. Челсито ги контролираше но,си отиде без време.

Отговори
18 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

05.09.2022 | 16:29

от какво си отиде ЧЕЛСИТОгосподин КАНАР

Отговори
3 1
Може би съм пристрастен, защото не съм фен на футбола

Може би съм пристрастен, защото не съм фен на футбола

05.09.2022 | 15:13

Но това фенове ли са, или лумпени??? За всички отбори се отнася. Ако се изкара статистика колко често се глобяват отбори заради феновете си, то сигурно ще излезе, че парите от билети са по-малко.

Отговори
17 0
Дии

Дии

05.09.2022 | 15:34

На тях пари от билети не им трябват. То като 2-3 хиляди човека ходят на мач. От тях сигурно половината са по някаква линия, тоест бе билети и то приход няма. Държавата в лицето на федерацията им дава пари и от ТВ права. Допълнително си докарват от нагласени мачове. Отделно с футбола перат пари. И като има абдали да им построят стадион, с незнам какви си измислени седалки и неземна козирка, то за тях какво остава? Футболистчетата да кълчат кълки в чалготеките, а така наречените феновете да люпят семки, да псуват и да спретнат бой. Като има слабо_умен кметове дето само викат дайте да дадем на Ботев, ще има и такива дето ще мятат ракети и камъни по хората.

Отговори
10 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?