Следвайте ни

Наивник олекна с над 100 бона, пазете се от тази дама СНИМКА

viber icon

55-годишната Соня Мирчева - стар клиент на съда и прокуратурата, срещу която има заведени жалби и дела за измами за огромни суми, е направила нов удар. Поредната й жертва е Дилян Дърваров /41 г./ от с. Войводиново, на който дължи над 100 хил. лв., оплака се той пред репортер на „Марица“.

Соня Мирчева и съпругът й

 

Сумата е дал на няколко пъти, за което има записи на заповеди пред нотариуси. С казуса е запознат и кмета на с. Войводиново Димитър Тосев. След четиригодишно чакане да получи парите си, мъжът не само не е видял и стотинка, но получил и заплахи за себе си и семейството си от Мирчева. В края на септември 2020 г. е подал жалба срещу нея в Районна прокуратура Пловдив и чака образуване на досъдебно производство.

Дилян Дърваров попада в клопката през 2016 г., когато приятелят му от детинство Николай Колев го запознава със Соня Мирчева. Тарикатката успява да оплете Дърваров в мрежите си по изпитана нейна схема – спешно търсейки пари, за да спаси бизнеса си с дрехи от Италия и обещание за щедро възнаграждение след като уреди нещата си.

„Не знам как се вързах, Николай, който работи като шофьор на такси ми представи Мирчева като негова богата клиентка с успешен бизнес, но тогава изпаднала във временно затруднение. Имала  наложени запори върху банковите си сметки и спешна нужда от 10 000 лв. за адвокат заради водено срещу нея дело.

Преди да дам първата сума, посетих дома й в ЖР “Тракия“, който е супер луксозно обзаведен. Направо ме омагьоса с думи, а й Николай каза, че гарантира за нея“, спомня си с яд Дилян Дърваров и уточнява, че не е богаташ - издържа семейството си от рибарник, който ползва на концесия.

По-късно разбира, че тя е обвиняема и подсъдима, а с неговите пари покрива разходите за делата си.  Скоро след първата вноска, Соня и съпругът й Илия го убедили да им даде още 20 000 лв., пак за адвокати, за да изчистят имиджа си, както и да платят мито за дрехи внос от Италия. Следват серия от атаки за нови и нови суми, включително и с досаждане в дома на Дърваров във Войводиново.

„Вече така се бях оплел, че нямаше отърване – тя непрекъснато искаше пари уж за ревюта в София, за кетъринг, за украси, за щендери, за митница, за складове и какво ли още не. Дадох всичките си спестявания, които са наследствени от покойния ми баща, накрая се принудихме да теглим потребителски кредит на името на жена ми за 15 000 лв., които също дадох на Соня. Така до месец февруари 2017 г. бях олекнал с 95 000 лв. , а за всички суми имам записи на заповеди“, казва измаменият. Скоро след това допълнително й предава чрез приятеля си Николай Колев още 6000 лв., които взима назаем.  

„В същото време аз и семейството ми с две малки деца останахме без спестявания, с дългове към познати и кредити, а заплатата на съпругата ми отиваше да погасяваме парите. Жертва съм на тежко престъпление, извършено от Соня Мирчева и съучастниците й. Готов съм да представя доказателства за това“, пише в жалбата си до прокуратурата Дилян Дърваров.

Това лято случайно разбрал, че не е единственият измамен. Даже открил някои от потърпевшите от Куклен и Брестник, също завлечени от Мирчева с различни суми. До момента никой от тях не е успял да върне парите си.  Има заведена колективна жалба срещу нея, водят се и дела, 15 човека са разпитани миналия месец от съдия.

Най-парадоксалното е, че потърпевша, пожелала анонимност, която съди Соня Мирчева за измама за над 600 000 лв., е загубила делото на първа инстанция в Районен съд – Пловдив. Тя обжалва решението, което предстои да се гледа в Окръжен съд – Пловдив. 

Опитът за разговор със Соня Мирчева и Николай Колев се оказа неуспешен. Колев отказа всякакъв коментар, а мобилният телефон на Мирчева даваше свободно. Малко след това репортерът ни получи обаждане от скрит номер, от жена, която не се представи, но отрече да е Мирчева.

Единственото, което каза е, че за да бъде въпросната публикация четивна,  трябва да се разбере истината, след което затвори телефона. Справка в портала ДАКСИ и в Търговския регистър показва, че на нейно име няма регистрирана фирма.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Съседът

Съседът

20.11.2020 | 22:32

Ей Диляне от дека изкара толкоз мангизи бе? Сънира си къщата 5 ката,купи си нова кола ,парно марно.Пак ли са от наследството? Май трябва да те дръпнат в НАП..се "помагаш ти" ам то от лихвички тъй са живей.Жив и здрав да си

Отговори
2 0
Стоян

Стоян

20.11.2020 | 22:16

Дърваров,цяло Войводиново знае,че не работиш и живееш от лихви.Даде ми 2000лв осъдиме за 20 000 хил. Тея Мирчеви как ги принуди да ти подпишат такива документи ако найстина имаш такива де..не знам за тях ама пред вас митинг трябва да има

Отговори
2 0
Интересният

Интересният

20.11.2020 | 21:55

А,,някой да е наясно,че тоя Дидо работи с лихви.Всеизвестен факт. На мен ми даде 1000лв на 700 лв лихва на месец.Бях в затруднение и приех,но такива заплахи бяха за още и още лихви.Мирчева не я познавам,но ще намеря начин да я намеря и да видим къде да се оплачем.Май май потерпевшия е друг.

Отговори
1 0
Дидо

Дидо

21.11.2020 | 15:15

Мирчева колкото и да се представяш с чужди имена съседът,Стоян и други.Няма да ти мине номерът с лихваря,от всеки който вземеш пари после го обвиняваш в лихварство. Нека един да излезе да каже че е взел пари от мен на лихва. Да пишеш коментари с друг имена няма да ти помогне, веднага мога да застанем лице в лице с които казва че е взел пари на лихва,аз съм оставил дори телефона си, ти дори тел.не си дигаш от страх че си измамила десетки хора. Защо не застана пред репортерката на вес.марица нали не си измамничка. Каквото и да пишеш по мой адрес няма да се отървеш този път :)

Отговори
2 0
Соня

Соня

21.11.2020 | 18:59

Г-н Дърваров,не се представям с чужди имена.Ще се радвам обаче хората,който са писали това да се свържат с мен.За да вдигна телефона на журналистката първо трябва да ми позвъни. Човек,който казва истината не търси сензации във вестниците,,не изнудва,не заплашва.

Отговори
0 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

20.11.2020 | 21:12

Е затова има една пра пра стара поговорка-докато има овце,ще има и касапи.Защо това блонди не дойде от мен да поиска пари.Още като и видя перверзната физиономийка,така ще е издокарам,че после цял живот ще я побиват тръпки като се сети за мен.А на вас г-н Дърваров искам да кажа,друг път когато попаднете на някоя красавица като тази,си дръжте ангелите по-изкъсо и не се потдавайте на разни изкушения,защото накрая може наистина децата да ви останат гладни и боси.Това е самата истина за вашите давания на пари на тази тарикатка.Явно е ,че нямате никакъв опит с жените,но след този случай всичко ще си дойде на мястото.Жалкото е,че заради вас,сега трябва да страда и семейството ви.

Отговори
6 0
Оправи се сам

Оправи се сам

20.11.2020 | 21:11

Господин Дърваров, разбрахме че имаш рибарник. Ето ти разрешение на проблема. Догодина вземи да гледаш Пирани. Като поодраснат малко, Соня и нейния съпруг биха стигнали за храна на рибата, пене за месец два. Ще си избиеш поне част от стоте бона. Късмет.

Отговори
4 0
Екзекутор

Екзекутор

20.11.2020 | 18:41

Трябва линч,та да се събуди и народ и държава и закони...

Отговори
2 1
100 БОНА = ДРЕБНА РАБОТА, ЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ

100 БОНА = ДРЕБНА РАБОТА, ЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ

20.11.2020 | 18:24

ТАКИВА ИСТОРИИ СА ЕЖЕДНЕВИЕ === ИМАЛ БУДА'ЛАТА - ДАЛ НА КУЧ'КАТА! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ. ЩОМ ИМА ЗАПИС НА ЗАПОВЕД ПРЕД НОТАР = КЪФ МУ Е ПРОБЛЕМА? СВИР'КА ЛИ ОЧАКВАШЕ, ИЛИ?

Отговори
4 0
Дидо

Дидо

20.11.2020 | 18:44

Приятелю лесно е отстрани, тя няма нищо на нейно име, има 60 преписки от чси за 600000лв.

Отговори
1 1
Дидо

Дидо

20.11.2020 | 18:54

За за Соня Мирчева и таксиджията Николай Колев може книга да напишеш. Тези същества унищожават човешки животи обричат семейства и деца на глад. Няколко семейства са стигнали до развод поради невъзможността да погасяват кредити изтеглени за Соня Мирчева и Николай Колев.така те оплитат че през цялото време си мислиш че помагаш на добри хора спасяваш им живота е в един момент се оказва че са измамници които никой не може да спре дори и прокуратурата.Ще се свържа с Карбовски да направим едно предаване за да предпазим други хора от тях.

Отговори
3 1
Дидо

Дидо

20.11.2020 | 18:17

Нека всеки потърпевш се свърже, 0896614662. Всички измамени семейства ще се организираме и съберем пред домовете на Соня Мирчева и Николай Колев, медии и телевизия ще го отразят. За да може измамниците да спрат да се измъкват и прокуратурата да си свърши работата. Тези хора унищожават човешки съдби от 12 години и никой не може да ги спре.

Отговори
3 4
100 БОНА = ДРЕБНА РАБОТА, ЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ

100 БОНА = ДРЕБНА РАБОТА, ЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ

20.11.2020 | 18:27

БУДАЛА = БУНТОВЕ НЕ ПОМАГАТ, ИДИ НА СЪД

Отговори
2 0
Чайка

Чайка

20.11.2020 | 18:08

Е де.... Сто бона... Дрешки, кетъринг, балони, шампанско, кифли... :) :) :) Ми той народа го е казал в такива случаи! ЛАКОМО ДУ*Е КРЪВ СЕ*"Е!!!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?