46
Следвайте ни

Нахлуха в дома на раково болен по сигнал за купуване на гласове

Полицията: Проверяваме всяка постъпила информация за платен вот!

viber icon

От полицията коментираха случая за "Марица", като заявиха, че всеки един сигнал за купен вот до приключване на изборите ще бъде проверяван обстойно и безкомпромисно, независимо срещу кого е. 


Възрастен мъж, болен от рак, преживя стрес в дома си в пловдивското село Долна махала, заради подаден сигнал за купен вот, научи „Марица“. Случката датира от събота – денят преди изборите на 14 ноември.  

По обяд болният пенсионер лежал вкъщи. Унесъл се и заспал. Малко след това пред прага му спрели две патрулки, а от тях слезли четирима униформени. Започнали да тропат по вратата, но мъжът спял. Те се обърнали за съдействие към съседка, която в този момент преминавала по пътя. Жената им казала, че няма кой да им отвори, тъй като пенсионерът вътре е болен и е на легло.  Полицаите я питали дали има ключ за вратата, но ударили на камък. 

„Не е ясно как са влезли, но изведнъж баща ми отворил очи и те били вътре при него. Започнали да му задават въпроси за изборите. Бил подаден сигнал, че аз съм купувал гласове“, разказа пред „Марица“ синът, който пожела да остане анонимен. 

Сигналът бил подаден от кмета на селото, който е от ГЕРБ, и гласял, че синът купувал гласове за „Продължаваме промяната“. Работата по него започнали служители от Трето районно в Пловдив. 

Причината за сигнала е, че преди около 3 седмици кметът забелязал, че въпросният мъж давал агитационни брошури на „Продължаваме промяната“ на работници от Долна махала. 

„Този човек ме спечели и просто споделих вижданията си с други хора. Не е забранено да се дават или разменят брошури. Но за пари не може да става въпрос, нито за купуване на гласове. Това е репресия. Още повече, че не знам как полицаите са влезли при баща ми, без заповеди, без повинно лице“, коментира синът. 

Той разказа още, че са задържали момче от селото, което работило за него и му помагало в земеделската работа. „Закарали са го в Трето районно. Започнали са да му показват снимки и му пускали записи от разговорите му с мен. Питали го след като сме се видяли на центъра, колко брошури и пари съм му дал. Той естествено си е казал истината – че съм му дал няколко флаера. След това го попитали къде са тези брошури, а момчето казало, че ги хвърлило в казана. Накарали майка му да рови в контейнера и да ги търси, но вече са ги били изхвърлили“, посочи синът. 

По думите му, научил за случилото се от баща си , който му се обадил по телефона.  Веднага изпратил адвокат и поискал обяснение за нахълтването при раково болен. Момчето било освободено след 2 часа разпити. 

„Къщата се води на името на сестра ми, а те с нейният съпруг са американски граждани. Те се канят да подадат жалба в прокуратурата за този произвол“, каза още синът на болния пенсионер от Долна махала. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Мануел

Мануел

18.11.2021 | 14:00

Титаник потъва къде сте тръгнали да притеснявате възрастен човек в дома му вие откачени ли сте?? боклуци

Отговори
2 0
Гери

Гери

18.11.2021 | 12:23

ГЕРБ и ДПС умира това го правих години наред тяхни ченгета тяхни прокурори стига вече само ПП

Отговори
2 0
Адвокато

Адвокато

18.11.2021 | 07:53

Само да кажа че кукуте доста си противоричат уш по сигнал па слуша телефоните и снимки правели аде де на кой го говорите тези бе аджамиии!!!!

Отговори
3 0
Адвокато

Адвокато

18.11.2021 | 06:27

Сега една жалба до прокоратура и вътрешна сигорнос и другия път няма да влизат така

Отговори
5 0
Боби

Боби

17.11.2021 | 18:15

Сбогом ГЕРБ

Отговори
5 0
Ася

Ася

17.11.2021 | 16:23

ГЕРБ вече умира

Отговори
6 2
Опа

Опа

17.11.2021 | 14:48

Тези трето са като ФБР действат в целия свят

Отговори
8 0
Пепо

Пепо

17.11.2021 | 14:15

Тези от 3 то пак се правят на шерифи мишки

Отговори
7 0
Аман

Аман

17.11.2021 | 14:14

Сбогом на ГРОБ! Полицейщина и простотия.

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?