71

Наглост: Жена даде под наем чуждо жилище на двама души в Пловдив

25-годишна се оказа иноватор в измамите и успя да заблуди двама души от Пловдив. Дамата нямала адресна регистрация в града под тепетата. 

Тя се представяла с чужда самоличност – на украинска гражданка. Снабдила се със свидетелството за управление на автомобил на чужденката, което било изгубено преди време. 25-годишната публикувала в социалните мрежи обява, че отдавала апартамент под наем в район „Южен“ и посочила мобилен телефон за връзка. 

На 13 и 14 ноември двамата пострадали й се обадили. Тя ги поканила в жилището за оглед по различно време. И двамата харесали апартамента и след уговорка предали капаро в общ размер на 1500 лева. Жената на два пъти предала 1300 лева, а мъжът – 200 лева. След като получила парите, измамницата престанала да си вдига телефона. Потърпевшите  подали сигнал в полицията и не след дълго 25-годишната "украинка" била установена и задържана. Все още не е ясно чия собственост е жилището, което отдала под наем едновременно на двама души. 

Жената е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура. Действията по разследването са в активна фаза.  
 

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?