Следвайте ни

Надрусан краде с кука дрехи от пловдивски мол

viber icon

Надрусан с бонзай крадец изнасял дрехи от мола, научи „Марица“. Той си помагал с кука, чрез която свалял алармените устройства и така минавал незабелязано през детекторите. 

Районният съд е постановил условна присъда за крадеца – година и половина затвор с изпитателен срок от три години. На свое заседание в края на миналата седмица Окръжният съд я потвърди. 

Кражбите започнали на 5 август 2017-а.  Младежът преминал покрай щандовете с дрехи в магазин в пловдивски мол и започнал да взима  дрехи, като взел и чанта за пазаруване от магазина, в която ги поставял. След това с всички артикули влезнал в пробната. Там с помощта на дъговидна метална пластина – тип кука, отворил алармите на взетите от него артикули и ги отделил. След около двадесет минути, излезнал от пробната, носейки в лявата ръка пазарската чанта, в която били поставени дрехите за кражба. Преминал покрай щандовете и излязъл от магазина.

Малко по-късно служител на магазина влязъл в пробните и видял, че във всяка една от тях има оставени алармени устройства в затворено положение, без артикули на тях. Обикновено тези устройства се премахвали, когато стоката била закупена. Повикал своя колежка и й показал видяното. Освен алармените устройства, те намерили и множество етикети. Уведомили управителя за зулума. 

На следващия ден крадецът отново посетил същия магазин. Той пак бил облечен с тениска с къс ръкав и къси панталони. Влезнал през централния вход, разгледал артикули в магазина, като взел част от същите и се насочил към помещение с надпис „Пробна”. Там, отново с помощта на дъговидната метална пластина, отделил дрехите от техните алармени устройства, и поставил артикулите в чанта. След известно време излязъл от посоченото помещение, като оставил една от дрехите на щанд, и излязъл от магазина, носейки чантата в ръка.     

Историята се повторила. Служител намерил алармени устройства в пробните, наредени върху огледалата. Уведомил колегите си и управителя, който прегледал записите от охранителните камери. Там видяли какво се е случило. 

Обадили се на охраната на мола, за да проследят пътя на крадеца по видеокамерите. На записите се виждало как мъжът слиза от автобуса, слага нещо в устата си, влиза в мола и директно се насочва към магазина, без да влиза в друг обект. Докато преглеждали записите от камерите, на място пристигнали полицейски служители от Второ районно. 

На 7 август, около обяд, крадецът посетил за трети път магазин. Той влязъл в магазина, отново грабна дрехи и се насочил към пробната, за да премахне алармените устройства. Свърпил си работата и напуснал магазина с бърза крачка. 

За три дни той напълнил гардероба си с панталони, тениски, чанти, ризи и обувки на стойност близо 420 лв.  Всички отнети дрехи продал в „Изгрев“ за сумата от 120 лева.

Същият ден, следобед, бил употребил наркотично вещество – бонзай. След това решил отново да посети посочения магазин. Той отново влезнал в магазина и взел множество артикули. Това било забелязано от служителка, която се загледала и разпознала лицето му, видяно предния ден на охранителните камери. Уведомили охраната на мола и се обадили в полицията. 

Сгащили крадеца, докато се опитвал да свие чехли и рокля. Той си признал всичко, обяснил подробно как с помощта на дъговидна метална пластина, която извадил от джоба си, свалял алармите от дрехите. Той посочил, че вкарвал пластината в една от дупките на алармата и тя се отваряла. Полицейските служители отвели подсъдимия в районното, където същият бил задържан за срок от 24 часа. След това бил изправен пред Районния съд. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?