49

Над 170 шофьори изгоряха с глоби при спецакция в Пловдивско, арестуваха дрифтър с БМВ

230 нарушения на пътя улови пловдивската полиция само в рамките на 3 часа. Това е станало по време на спецакция за спазване на правилата за движение, проведена в града и региона. В нея участвали служители от секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“, както и униформените от всички районни управления.

За времето от 8 до 11 часа е приложен т.нар „линеен подход“, при който са проверени общо 468 автомобила и 505 шофоьри и пътници. Констатирани са 230 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 57 акта и издадени 117 глоби с фиш. 41 са санкциите за неправилно движение и неспазване на пътни знаци и маркировка. Следват тези за неизползване на обезопасителен колан или защитна каска – 25, и 10 за неправомерна употреба на мобилен телефон по време на движение. По 6 са регистрираните случаи на технически неизправни автомобили и такива без застраховка „Гражданска отговорност“.

По време на спецакцията патрулен автомобил на районното управление в Асеновград засякъл БМВ да преминава с усилване на скоростта и  демонстративно въртене на гуми по ул. „Васил Левски“, създавайки реална опасност за останалите участници в движението. След бързата реакция на униформените колата е изведена от транспортния поток и спряна за проверка. Водачът й, на 30 години, е задържан за едно денонощие. Започнато е бързо производство. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Radamant

Radamant

29.09.2022 | 22:18

А за емисии и пушещи коли и автобуси / камиони - кога ще глобявате драга полиция? Всяка втора кол в Пловдив хвърля емисии извън норма. Днес само за 10 Мин пеша в Кичука се надишах като за цял месец с отрови. КОГА?

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?