71

Над 150 шофьори изгоряха с глоби при спецакция край Пловдив

Над 150 глоби и фишове натряскаха полицаите в при спецакция в Карловско. Униформените са действали в град Баня и в селата Христо Даново, Розино и Певците. В рамките на няколко часа са извършени множество проверки -  общо на 284 души, 185 превозни средства, 21 частни адреси и 6 търговски обекта. С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 45 седнали зад волана, а за наркотици – четирима. За констатирани редица нарушения на правилата за движение са съставени 24 акта и 77 глоби с фиш. Допълнително са издадени и 51 електронни фишове за регистрирани с камера камикадзета, хвърчали по пътищата. По административен ред са санкционирани и 20 души с нередовни документи за самоличност.  

Общо шест предварителни проверки са образувани в резултат на полицейската операция. Пет от тях са за иззети известни количества безакцизни тютюневи изделия в частни имоти в споменатите населени места. В Христо Даново пък е бил установен извършител на кражба на продукти от местен хранителен магазин.

При провеждането на спецакцията са взели участие служители от полицията в Карлово, автопатрули на сектор „Специализирани полицейски сили“ и неговото моторизирано звено „Сигма“, както и Жандармерията.


Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?