Следвайте ни

За бала: Катаджии попариха шофьорите на абитуриенти в Пловдив

29 водачи изгоряха, тъй като абитуриенти изскачали от прозореца на автомобила

viber icon

Служители на пловдивската полиция проведоха специализирана полицейска операция  за осъществяване на контрол над водачи на МПС по спазване на правилата за превоз на пътници заради абитуриентските балове. 

Извършени са общо 2177 проверки на водачи на превозни средства. В почти половината от случаите са констатирани различни нарушения. 909 са санкциите по Закона за движение по пътищата, като от тях 280 броя са актовете, а глобите по фиш са 596. 

Проверяващите са съставили 16 акта, свързани с установени нарушения на правилата при превоз на пътници и 57 акта за неспазване на пътни знаци и маркировка.  В 24 от случаите са установени водачи, които са използвали мобилния си телефон по време на управление на превозното средство, без наличие на хендс-фри устройство. 46 са констатираните нарушения за неизползване на обезопасителен колан. 

7 от проверените пътни превозни средства са били с технически неизправности. 12 са съставените актове за нередовни пътни документи. 29 броя са глобите с фиш за установени нарушения на правилата за превоз на пътници.  

За неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри са съставени 94 глоби с фиш. 187 са случаите на неправилно спиране и престой.  33 са фишовете, съставени от органите на реда за констатирана техническа неизправност на превозните средства. 

В 85 от случаите водачи и пътници са били с неизрядни документи. 29 са глобените водачи, в чиито автомобили са констатирани пътници, седнали върху рамките на вратите или показали телата си през прозорците.

 В хода на проверките на четирима от водачите е наложена принудителна административна мярка, като са отнети шофьорските им книжки за неплатени глоби във връзка с извършени предишни техни нарушения.  Полицейските служители са установили и задържали 4-ма водачи, извършили криминални престъпления на пътя- в  два от случаите водачите са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, в другите два водачите са шофирали под въздействие на наркотични вещества. Трима от проверените водачи са били неправоспособни. 

Пловдивската полиция продължава да следи поведението на участниците в движението.

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

вввв

вввв

01.07.2020 | 21:34

Крайно време беше.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?