Следвайте ни

На среща днес: Жителите на "Прослав" искат да се сбогуват с пасарелката

viber icon

На вечерно събрание жителите на пловдивския квартал "Прослав" отново ще повдигнат въпроса с пасарелката, възможността тя да се премахне и на нейно място да изгрее подлез, научи "Марица". Сбирката е от 18 часа в парка до църквата и ще протече в обсъждане по три основни точки: 

1. Предложение за декларация към ОбС-Пловдив по повод изграждането на подлеза под жп линията на мястото на пасарелката
2. Отчет на направеното до момента
3. Предложения за дейности за решаване на проблема

Проблемът с пешеходната пасарелка започна малко след пускането ѝ в експлоатация. Хората организираха протести с искане да се премахне възможно най-скоро. Проблемите с желязното съоръжение възникваха един след друг, особено с асансьорите и вандалските прояви. Непрекъснато се подаваха сигнали, жителите ангажираха няколко институции. В крайна сметка този "паметник", тази "фитнес площадка", както наричат прославчани пасарелката остана. Единият асансьор не е активен с месеци, а другият  често се разваля. Съвсем наскоро медията ни ви разказа как майки с колички, възрастни и трудноподвижни хора са принудени да се катерят с последни сили, за да идат от другата страна. 

В началото на май заместник-кметът по строителство Пламен Райчев  каза, че пешеходната пасарелка, която свързва районите "Южен" и "Западен", ще бъде демонтирана през август и там ще има подлез. 

Точно това искат и жителите на "Прослав" - моделът "Смирненски" да бъде приложен и там. Как да постигнат това обаче ще обсъдят именно на вечерната сбирка. Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Иван

Иван

22.06.2021 | 19:29

Защо "гербаджиите " да са отказали? Съоръжението е на НКЖИ. Тук идва да разлайва кучетата и Мая Манолова. Какво свърши, нали обещаваше на хората? И от "Пълен абсурд " бяха тук. И какво? Идват, лъжат, мажат и заминават. Сега е ред на Слави Трифонов да се появи. И да си отиде....Пасарелката е ГЕНОЦИД към населението на "Прослав". Може пък и служебният министър-председател да дойде? Кой знае? Избори идват, някой трябва да гласува за тях....а народът на Прослав да си мрънка.

Отговори
3 1
Кърпено положение

Кърпено положение

22.06.2021 | 15:55

Гербаджанаците им отказаха подлез преди няколко години, въпреки че парите идваха от вън за модернизация международната линия.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?