Следвайте ни

На щанда на КАТ в Панаира: Учат малките да пресичат, а големите да шофират

Над 700 деца от 6 пловдивски училища и студенти от ВУАРР-Пловдив посетиха до вчера зоната по пътна безопасност, която е отворена и днес в Международен панаир-Пловдив. Съвети, открити уроци и беседи за ситуации се провеждат там по време на кампанията „Отговорни на пътя". 

 На специална площадка служители от сектор „Пътна полиция“-Пловдив обясняват как да пресичат безопасно улиците. Представители на БЧК пък показват действия по първа помощ на пострадали. 

 Рали пилотът Костадин Щерев и навигаторът Николай Арабаджиев, които са лица на кампанията тази година, отговарят на въпроси и снимат децата на своя състезателен автомобил. На щанда се  раздават подаръци и брошури на посетителите. 

Акцията предлага и улеснения за шофьорите. На място може да се правят електронни справки за нарушения. Дават се консултации за регистрация на моторни превозни средства, за безопасно шофиране, за овладяване на агресивността.  Кампанията акцентира на информираността и дисциплинирането на участниците в движението, за да намалеят трагичните случаи.  

Костадин Аршинков

Ръководител екип „общество“

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?