Следвайте ни

На щанда на КАТ в Панаира: Учат малките да пресичат, а големите да шофират

viber icon

Над 700 деца от 6 пловдивски училища и студенти от ВУАРР-Пловдив посетиха до вчера зоната по пътна безопасност, която е отворена и днес в Международен панаир-Пловдив. Съвети, открити уроци и беседи за ситуации се провеждат там по време на кампанията „Отговорни на пътя". 

 На специална площадка служители от сектор „Пътна полиция“-Пловдив обясняват как да пресичат безопасно улиците. Представители на БЧК пък показват действия по първа помощ на пострадали. 

 Рали пилотът Костадин Щерев и навигаторът Николай Арабаджиев, които са лица на кампанията тази година, отговарят на въпроси и снимат децата на своя състезателен автомобил. На щанда се  раздават подаръци и брошури на посетителите. 

Акцията предлага и улеснения за шофьорите. На място може да се правят електронни справки за нарушения. Дават се консултации за регистрация на моторни превозни средства, за безопасно шофиране, за овладяване на агресивността.  Кампанията акцентира на информираността и дисциплинирането на участниците в движението, за да намалеят трагичните случаи.  

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?