49

На пътя Асеновград-Смолян: Семейство на косъм от смъртта заради безумец с камион

Семейство едва не загина на пътя Асеновград-Смолян след безумно изпълнение шофьор на камион. Случката се разиграла в събота, а за нея разказа в социалните мрежи мъжът, който карал зад камиона. 

"Шофирам по пътя Асеновград - Смолян. До мен е седнала съпругата ми. След Бачково, в посока Чудните мостове, шофирам с около 50 км/ч средна скорост, съобразена с многото завои. Подмина ме лек автомобил, който се разбибитка, явно подразнен от скоростта, с която карам. Малко след това камион, който караше след мен тръгна да ме изпреварва - оказа се, че не е просто товарен камион, а има и закачено дълго ремарке.  Учудването ми беше голямо когато товарният автомобил с дългото ремарке рязко започна да забавя скоростта точно пред мен. Преминах от 4-та, на 3-та, а след това и на 2-ра скорост, тъй като забави на около 15- 20 км/ч. Все едно ще спира", разказва уплашеният шофьор.

На дълъг и прав участък се опитал да изпревари камиона, но след като се изравнил с него, тираджията дал газ и увеличил на максимум скоростта. Тук настъпил и инфарктният момент. С този му ход процесът по изпреварване се удължил за шофьора на колата, а срещу него се задал друг автомобил.

"Той намали, аз също намалих и се разминахме с голям риск от челен сблъсък. А камионът изчезна с пълна скорост! Това ако не е опит за предумишлено убийство, означава, че нищо не разбирам от право и наказателни състави, независимо от специалността ми!!! Камионът беше бял на цвят с открита каросерия, ремаркето също беше бяло", завършва поста си разтрепереният от екшъна шофьор на колата. 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 5 оценки
4.8/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Бай Иван

Бай Иван

28.08.2023 | 21:36

Смятай и после как е опитвал на 5та да изпревари камиона,че онзи с допълнителното ремарке да успее да набере по-бързо от него. Ръчкайте ги малко тия предавки бе-вкарайте двигателя в лютеницата ако трябва,а не от 1000 оборота да тръгвате да набирате,щото карате икономично

Отговори
4 0
46 годишен рекорд

46 годишен рекорд

28.08.2023 | 21:36

От хотел Мургавец до ЖП прелеза на Строителни войски Пловдив за 55 минути със МАЗ Да въ ева у файтонжийте

Отговори
3 0
Бай Иван

Бай Иван

28.08.2023 | 21:34

Охлюва читател да помисли че хората работят и гонят график-на 4та с 50 на планински път. Охлюв само да ти кажа че често пътувам към Девин-с доста добра скорост -настигна камион и ми дава мигач и отбива на отбивка ако има и ме пропуска,защото вижда че няма как. Настигал съм охлюви като теб пердашите както ви падне-режете завоите и изобщоооо. Влачат се и като се стигне права отсечка вместо да пусне да го минеш и той настъпва и после пак почва да се влачи. Определено този читател е подразнил и колегата с автомобила и този с камиона. Съобразявайте се малко-не сте сами на пътя.Не случайно на пътя към Батак от Доспат има табела пропусни колоната. Като виждате че не можете да се движите с нормална скорост-пропуснете колегите бе

Отговори
6 1
Отец Георг

Отец Георг

28.08.2023 | 20:39

Явно сте поредния олигофрен на пътя, бездарен некадърник от тези които изнервят и пречат на трафика и на хората които работят!!!

Отговори
9 1
Няма значение

Няма значение

28.08.2023 | 16:43

Само си направете сметка колко ви е била съобразена скороста щом на този път ви изпреварва тир

Отговори
11 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?