4232

На АМ "Тракия" край Пловдив: Шофьор мята трупове на животни, загази жестоко

Шофьор на микробус загази жестоко, след като се опита да омае полицаи с три банкноти по 50 лв. Случката се разиграла на АМ "Тракия", до бензиностанция в района на км 152. 

Зад волана на микробуса бил софиянец, работещ в кланица. В проведен разговор между него и шефа му разбрал, че ако намери от къде и закупи агнета, може да ги предостави на кланицата. След като бъдат заколени и продадени щял да получи част от печалбата. Непосредствено след разговора софиянецът пуснал обява в интернет, че изкупува агнета. Не след дълго с него се свързал човек, който му казал, че разполага с агнета за продажба на цена от 8 лв. живо тегло.

След като той и негов приятел осигурили необходимите средства чрез заеми от различни познати се уговорили за деня и часа на срещата. След като пристигнали в селото, където ги чакал продавача, се отправили заедно към фермата. Софиянецът огледал животните, всички били с поставени ушни марки. Харесал ги и пожелал да ги купи.  След като агнетата били претеглени от продавача ги натоварили в микробуса.

Наредили ги на две нива. Когато приключили, софиянецът и приятелят му се разплатили с продавача на агнетата и потеглили към автомагистрала „Тракия“ в посока към София. Стигнали до бензиностанция в района на 152 км., където спрели, за да си купят кафе и да погледнат дали животните са добре. Отворили каросерията на микробуса и установили, че импровизираното второ ниво е паднало и всички животни, разположени в него, са паднали върху тези, които са били под тях. Някои от агнетата били умрели. Веднага придвижили микробуса в края на района на бензиностанцията и започнали да изваждат мъртвите от автомобила. Изкарали от каросерията и живите.  

Очевидци се притеснили от случващото се и подали сигнал в полицията за изйвърляне на трупове на умрели животни. Пристигналите на място униформени извършили проверка. Видяли, че покрай ограда в задната част на бензиностанцията има наредени мъртви агнета, както и живи. Служителите на реда установили нередности в документите за превоз на животни, освен това шофоьрът нямал лиценз за такива превози. 

Полицаите се върнали в патрулката, за да докладват и да съставят фиш на шофьора. Софиянецът се притеснил, доближил се до колата им и попитал единия униформен „Какво ще правим, старши?“. След като разбрал, че го чакат санкции, шофьорът се притеснил още повече. „Старши, много пари съм дал за тези животни и искам да ги взема и да ги закарам в кланицата, за да ми ги платят. Имам всички нужни документи. Ще отида до буса да ги взема“, посочил софиянецът.

Отдалечил се, извадил от джоба си три банкноти с номинал от 50 лв. и след около 2 мин. се върнал отново до патрулката. С изказването „Старши, ето документите" той протегнал ръка навътре в купето през отворения прозорец и в същото време отворил юмрука си. Така изпаднали трите банкноти. Запитан защо подава тези пари, шофьорът отговори „от благодарност, за да си взема животните и умрелите да ги закарам на кланица“. Служителите на реда, обаче, не вземи банкнотите, а повикали колегите си и последвал арест. 

Мъжът се сдобил с присъда по бързата процедура. Магистратите му дали една година затвор условно, с три години изпитателен срок, наложили му и глоба в размер на 500 лв. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?